Šiais metais „Pump Fest“ organizatoriai pranešime spaudai teigia, jog tikisi sulaukti 7000 žiūrovų ir vadina save sparčiausiai augančiu festivaliu Lietuvoje.

Organizatorių teigimu, liepos 13 dieną Pumpėnuose sau mėgstamą atlikėją ras kiekvienas. Koncertinę programą atidarys vyresnės auditorijos pamėgti operos solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, į sceną žengs legendinis Kastytis Kerbedis. Vakarop decibelų kiekį iki maksimalaus didins grupė „Žemaitukai“, Gjan, MONI, „G&G sindikatas“ ir DJ Jovani.

„Pump Fest 2023“ akimirkos:

Festivalio iniciatorius Arminas Vareika sako, kad mintis organizuoti kitokį renginį kilo iš karčios patirties.

„Mačiau, kad gimtųjų Pumpėnų organizuojamose šventėse ateina momentas, kai „buduliai“ perima šventimą į savo vadžias, o kultūringai švęsti nusiteikę žmonės atsitraukia ir nebedalyvauja. Per ilgus organizavimo metus mums pavyko tą pakeisti, prioritetus teikiame sportui, pokalbiams, įtraukiančioms veikloms. Festivalį užbaigia pagrindinis akcentas – ryškiausios muzikos žvaigždės. Joms irgi patinka koncertuoti blaiviai, draugiškai publikai. Per devynerius metus neįvyko nei vieno incidento ar smurto atvejo, o tai mums yra labai svarbus rodiklis, kai į renginį susirenka tūkstančiai“,- pasakoja pumpėniškis A. Vareika.

„Pumpėnų festivalyje groju nuo jo pradžios. Tai – mano kraštas, todėl man groti „Pump Fest“ scenoje yra didelis malonumas. Smagu matyti, kaip ši maža šventė išaugo į didelį festivalį, į kurį suvažiuoja skirtingų miestų žmonės. Ir žiauriai vertinu idėją festivaliauti be alkoholio. Šokti be alkoholio – geriausias jausmas pasaulyje. Pamėginkite“,- vidurvasario festivalį Pumpėnuose pristato DJ Jovani.

Draugiško šeimai festivalio dalyviai tradiciškai bus kviečiami dalyvauti krepšinio, futbolo, tinklinio, žvejybos turnyruose. Animatoriai kvies į vaikystės pievą, kurioje vyks edukacijos, čia vaikų lauks ir nemokamas batutas. Technikos entuziastus džiugins auto-moto paroda, su klausytojais patirtimi ir sėkmingos karjeros įžvalgomis dalinsis Dakaro lenktynininkas Benediktas Vanagas.