Vilniaus rotušė praneša, kad festivalio metu, iš viso įvyks 13 nemokamų muzikos ir kultūros renginių, rašoma spaudos pranešime.

Liepos 4 d. 19 val. Rotušės kolonados festivalyje – Elektroninės sutartinės. Victor Diawara ir Laurita Peleniūtė su grupe.

Elektroninės sutartinės - tai lietuviška grupė, kuri sujungia tradicinę lietuvišką muziką ir moderniu elektroninius garsus, sukurdama unikalų ir įtaigų skambesį. Grupę sudaro du nariai: prodiuseris/muzikantas Victor Diawara ir folkloro tyrinėtoja/vokalistė Laurita Peleniūtė, prie kurių scenoje prisijungia Elena Dambrauskaitė (vokalas), Eglė Jačauskienė (vokalas), Boris Kulenovic (klavišiniai ir bosinė gitara) ir Vytis Vainilaitis (būgnai).

Jų muzika įkvėpimo semiasi iš sutartinių, tradicinio lietuviško daugiabalsio dainavimo stiliaus, pasižyminčio įmantriomis harmonijomis ir ritmais. Sujungdami šiuos tradicinius elementus su elektroniniais ritmais, sintezatoriais ir semplais, Elektroninės sutartinės sukuria skambesį, kuris yra tradicijose, tačiau tuo pačiu veda ir į ateitį.

2021 metais grupė išleido debiutinį albumą „Elektroninės sutartinės“. Jų muzika buvo įvertinta už gebėjimą sujungti skirtingas kultūrines įtakas ir sukurti savitą lietuvišką skambesį.

Elektroninės sutartinės dalyvavo įvairiuose festivaliuose ir vietose Lietuvoje ir užsienyje. Jų koncertai yra žinomi dėl perteikiamos energijos ir aistros. Grupės nariai, naudodami įvairius instrumentus ir elektroninę įrangą, kuria dinamišką ir įtraukiantį pasirodymą.

Be savo muzikos, Elektroninės sutartinės garsėja ir įsipareigojimu propaguoti Lietuvos kultūrą ir paveldą. Grupė bendradarbiauja su tradicinės muzikos atlikėjais ir šokėjais, siekdami parodyti lietuviškos kultūros turtingumą ir įvairovę.

Apibendrinant, Elektroninės sutartinės yra grupė, kuri peržengia tradicinės muzikos ribas, tačiau lieka ištikima savo šaknims. Savo unikaliu skambesiu ir dinamiškais pasirodymais jie sparčiai tampa vienu iš įdomiausių pastarųjų metų Lietuvos muzikinių projektų.