Programoje „Kamerinis vakaras“ skambės ispaniška sarsuela su kastanjetėmis, naujai atlikėjų aranžuotos populiarios melodijos iš garsių kino filmų „Krikštatėvis“, „Misija“, džiazinės improvizacijos ir, žinoma, garsiausi ir mylimiausi lietuvių kompozitorių kūriniai. Solistei akomponuos pianistas iš Italijos Vincenzo De Martino.

N. Kazlaus yra aktyvi lietuvių muzikos propaguotoja, nuo 2009 metų atlikusi Lietuvoje ir daugelyje Europos miestų rečitalius „Lietuvių muzikos magija“, skirtus Lietuvos vardo tūkstantmečiui minėti. Solistė yra viena pirmųjų moterų, pradėjusi plačiai dainuoti garsiąją A. Raudonikio dainą „Švelnumas“, matanti didelę prasmę skleisti lietuvybę ir žadinti patriotizmą bei meilę Lietuvai. Tarptautinė kritika („Opera News“, „Opera Now“) pabrėžia solistės N. Kazlaus įspūdingą, stiprybės kupiną vokalą, puikų tembrą, platų diapazoną, išskirtinį muzikalumą, emociniu tikslumu persmelktą įtaigią vaidybą bei aukščiausią meistriškumą.

Nomeda Kazlaus

Liepos 1-3 dienomis Palangoje taip pat vyks „Nomedos Kazlaus vokalo vasaros akademija“, kurios įkūrėja ir meno vadovė yra N. Kazlaus.

Edukacinis projektas Palangoje vyksta nuo 2015 metų. Vasaros akademijoje gali dalyvauti įvairaus amžiaus ir įvairaus žanro atlikėjai. Apie N. Kazlaus vasaros akademiją LRT sukūrė ir filmą „Dainuojanti vasara“. Kaip skelbiama pranešime spaudai, registruotis į akademiją galima elektroniniu paštu: kazlaus.nomeda@gmail.com.

Akademijoje tobulinamas vokalas ir interpretacija bei įvairūs artistiniai įgūdžiai, daromi specialūs kvėpavimo pratimai prie jūros, diskutuojama apie pašaukimą, kūrėjo misiją bei atsakomybes su išskirtinėmis asmenybėmis.

Nomedos Kazlaus vokalo vasaros akademija

Iškilmingas vasaros akademijos dalyvių koncertas ir diplomų įteikimas vyks liepos 3 d. 20 val. Palangos Kurhauze. Dažnai jauniesiems solistams tai būna jaudinanti patirtis – pirmas viešas koncertas nuostabiai Palangos publikai.

N. Kazlaus taip pat informavo, kad šiais metais gruodžio 6 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyks jau tradicija tapęs Šventinis Gala koncertas. Šių metų programa: „Du balsai – viena širdis’’. Iš Ispanijos atvyksta Montserrat Caballe dukra Montserrat Marti, kurią Nomeda vadina Montsita. Koncerto metu vyks ir mini parodą, kurioje išvysite Montserrat, Montsitos ir Nomedos sukneles. Parodos kuratorius – dizaineris Ruslanas Rybakovas. Renginio bilietai – jau prekyboje.