Po pertraukos į sostinę sugrįžtanti ekscentriškasis trio pristatys savo naujausią albumą „DanceOrama“ (2023), kuriame skamba hitais tapę „Breaking Down“, „When We Sing“, „Unfinished Symphony“, o taip pat atliks visus savo žinomiausius kūrinius - „Over“, „Arabian Horse“, „Higher“, „Deep Inside“, „Airwaves“ ir daugybę kitų.

Sunku net suskaičiuoti, kiek kartų grupė yra koncertavusi Lietuvoje, tačiau akivaizdu viena – jų gerbėjų minia kaskart tik auga, nes „GusGus“ rengiami pasirodymai išties išskirtiniai. Šie islandai yra aukščiausios klasės profesionalai ir tikri scenos asai, gebantys nuo pirmų minučių užburti publiką ir išlaikyti fantastišką nuotaiką iki paskutinės akimirkos. Ne vienas grupės gerbėjas pasakys, jog „GusGus“ yra unikalūs visomis prasmėmis, o kiekvienas jų vizitas Lietuvoje tampa didžiule švente visiems elektroninės muzikos mylėtojams.

Kartu su Bjork ir „Sigur Ros“ ekstravagantiškieji „GusGus“ patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trejetą. Elektroninės muzikos novatoriais tituluojama komanda yra sukūrusi ir itin didelio populiarumo sulaukusias „Depeche Mode“, Bjork, „Moloko“, „Sigur Ros“ kūrinių šokių versijas. Savo biografijoje „GusGus“ turi dvylika studijinių albumų bei daugiau kaip tris dešimtis singlų, viso pasaulyje yra parduota per 700 tūkstančių albumų įrašų, o YouTube kanalo peržiūrų skaičius artėja prie 20 mln.

Koncertas vyks 2024 m. liepos 12 d. 20:00 val. Vasaros terasoje (Vilniaus g. 39, Vilnius).

Renginį organizuoja „Medusa concert“.