„Šių metų lazerių šou, kuriame naudojame didžiausią įrenginių kiekį, net – 74, pavadinome „Kosmosu“, nes Lietuva jau ne pirmus metus aktyviai vykdo įvairias kosmines programas, o mūsų šalies ateitis glaudžiai siejama su sritims, grįstomis kosmoso technologijomis. Tad kilo idėja lazerių šou dalyvius, į didžiąją pievą prie Baltojo tilto susirinkusius miestiečius, perkelti į... kosminę erdvę“, – teigia įmonės „Lazerių projektai“ vadovas Evaldas Lapėnas.

Penktadienio ir šeštadienio naktimis (kuomet festivalį tarsi galima pervadinti „Sostinės naktimis“) Vilnių nušvies lazeriai, kurių spinduliai kosminėmis spalvomis užlies sostinės dangų ir gausią stebėtojų minią „teleportuos“ į kosminę 3D erdvę.

Pasirodymo įžanga bus skirta pakilimo į kosmosą temai, vėliau – akcentuojamas kosminis energijos šaltinis – dangaus kūnas Saulė. Lazerių ir muzikos sinchronizavimo kuriama intriga miestiečių vaizduotę panardins į kosminę lazerinę kelionę iki pat šou kulminacijos. Viso pasirodymo trukmė beveik 15 minučių.

Šiame šou naudojami lazeriai – tvariausia technologija, po kurios aplinka išlieka švari, be šiukšlių, popierių, plastiko. Taip pat lazeriai nesukelia gamtai pavojingo triukšmo, nepalieka kenksmingų dūmų kaip fejerverkų atveju.

„Kurdamas lazerių šou programas siekiu dovanoti žmonėms pačias geriausias emocijas, laimės pojūtį ir, žinoma, nuostabius išgyvenimus. Atėję ir pamatę mūsų kosminę mistinę istoriją, jie patirs neišdildomus teigiamus įspūdžius. Kiekvieną šou, kurio menines idėjas įgyvendinu su pačia geriausia bendraminčių komanda, siekiu sukurti unikalų, skirtą tik tai šventei“, – sako lazerių šviesų dailininkas E. Lapėnas.

Atvykę į didžiąją pievą prie Baltojo tilto „Sostinės dienų“ lankytojai nusikels į tarpgalaktinę kelionę, stebės žvaigždžių spindulius, atsidurs meteorų lietuje ir nukeliaus į nuostabią erdvę. Tai puiki galimybė patirti kosminę kelionę ir pasinerti į žvaigždžių pasaulį, nes Vilnius – tai mūsų planetos žvaigždė.

Žiūrovai kviečiami lazerių šou „Kosmosas“ stebėti nuo didžiosios pievos prie Baltojo tilto iš Upės gatvės pusės. Renginys vyks rugpjūčio 30–31 d. nuo 23 val., vieno pasirodymo trukmė – apie 15 min., pasirodymai vyks 23:00, 23:30, 00:00, 00:30 val.

„Sostinės dienos 2024“ šiemet rengiamos rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami. Festivalio programa www.sostinesdienos.lt