Pagrindines Vilniaus miesto gatves sekmadienį užplūdo spalvingai nusiteikę romai, kurie eisenoje pasirodė su tikrais žirgais, kaip tai ir yra įprasta romų kultūroje.

Lietuvos romų bendruomenės pirmininkas Ištvanas Kvikas anksčiau sakė, kad šiemet festivalis skleidžia mintį nepamiršti šeimos, bendruomeniškumo vertybių.

Renginio akimirkos – galerijoje:

„Įprastai kiekvienais metais į festivalį kviečiame romų grupes iš užsienio, pristatome juos mūsų Lietuvos publikai. Šiemet norime dėmesį skirti mūsų namams – Lietuvai. Kviečiame romus iš visos Lietuvos, kad susibūrę talentingi romų ansambliai surengtų įspūdingą šventę Vilniaus centre“, – sakė I. Kvikas.

Eisenos metu žmonės galėjo pasigrožėti muzikiniais ir šokių pasirodymais.

„Visuomet sakome, kad betarpiškas susitikimas, bendravimas yra tiesiausias kelias į stereotipų laužymą ir mitų išsklaidymą. Kviečiame susitikti“, – sakė I. Kvikas.

Tiesa, viena iš festivalio idėjos autorių, Baltijos regiono romių asociacijos vadovė Vaiva Poškaitė-Kovaliuk džiaugėsi, kad kasmet augantis festivalis jau ne kartą įvertintas dėl savo misijos.

Pernai „Gypsy fest“ buvo atrinktas Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimams kaip vienas iš trijų verčiausių projektų „Tautų dialogo“ skatinimo kategorijoje. O šiemet tarptautiniuose „Revolution awards 2023“ apdovanojimuose festivalis buvo nominuotas kategorijoje „Miesto šventė“.

Tačiau kompetentinga komisija įvertino festivalio reikšmę ir mastą bei nusprendė, jog festivalis nebetelpa vien į „miesto šventės“ sąvoką, todėl skyrė festivaliui išskirtinį – specialųjį apdovanojimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją