Išskirtiniu balso tembru ir širdį virpinančiais dainų tekstais gerbėjų simpatijas pelniusi G. Vilkickytė „Midsummer Vilnius“ scenoje šį vakarą sužibėjo jau ne pirmą kartą. Dar 2021 metais Gabrielės pasirodymas festivalyje buvo laikomas kone didžiausiu jos karjeros koncertu, o šiandien ji – puikiai Lietuvoje žinoma atlikėja, rengianti pasirodymus didžiausiose šalies scenose.

Pasiklausyti G. Vilkickytės kuriamos ir atliekamos muzikos antradienio vakarą Valdovų rūmų didžiajame kieme susirinko gausus būrys jos gerbėjų, Lietuvoje žinomų veidų bei pačios Gabrielės kolegų. Dar prieš ypatingo vakaro pradžią G. Vilkickytė savo socialiniuose tinkluose atvyksiantiems į renginį paliko trumpą žinutę su asmeniniu prašymu.

G. Vilkickytės koncerto akimirkos:

„Labas, mano mylimi įsiklausytojai. Kadangi jūsų bus labai daug – kviečiu ateiti trupučiuką anksčiau, kad išvengtume eilių. Kad nereikėtų man svaigti nuo jaudulio papildomas minutes“, – juokavo ji.

Kol Gabrielė kovojo su jauduliu, į renginį atvykę svečiai mielai pozavo fotografams. Jų praėjusį vakarą į Valdovų rūmų kiemą atvyko išties daug.

Dainų autorė ir atlikėja G. Vilkickytė – antroji šių metų festivalio žvaigždė. Pirmadienio vakarą į pirmąjį, festivalio atidarymo koncertą susirinkusi publika po atviru dangumi mėgavosi ekskliuzyviu „Grammy“ laureato Gregory Porterio ir Modesto Pitrėno diriguojamo Lietuvos kamerinio orkestro pasirodymu.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Pirmadienį renginyje garsių muzikos, meno ir kultūros mylėtojų taip pat netrūko. Pirmojo festivalio koncerto nepraleido Gabrielė Martirosian, Valdas Petreikis su šeima, Veronika Montvydienė, Valdas Benkunskas su žmona Vismante, Aleksandras Pogrebnojus su sužadėtine Egle, Giedrius Masalskis su žmona Egle, Gediminas Jaunius ir kiti.

Šiais metais kultūros ir meno gerbėjus „Midsummer Vilnius“ liepos 15-26 dienomis Valdovų rūmų kime kvies net į dešimt skirtingų koncertų. Po sėkmingo starto su G. Porteriu ir G. Vilkickyte, liepos 17 dieną vakarėlį surengs elektroninės muzikos prodiuseris Roe Deers, o liepos 18 dieną festivalyje debiutuos atlikėjas „FC Baseball“.

Liepos 19 dieną sostinės publiką užburs talentingoji lenkų pianistė Hania Rani, liepos 22 dieną režisierius Oskaras Koršunovas ir OKT/Vilniaus miesto teatras pristatys spektaklį „Otelas“, o liepos 23-osios vakarą žiūrovus žavės akordeono virtuozas Martynas Levickis.

Festivalį užbaigs trys įspūdingi koncertai: Vilniuje pasirodys viena žymiausių pasaulio a capella grupių „Naturally 7“ (liepos 24 d.), vienas talentingiausių Lietuvos operos solistų Edgaras Montvidas su Lietuvos kameriniu orkestru atliks operą „Carmen“ (liepos 25 d.), o vyšnią ant torto liepos 26-ąją uždės įspūdingas Justino Jaručio koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją