Kaip ir kasmet, „Midsummer Vilnius“ staigmenomis festivalio gerbėjus apipila dar net neprasidėjus visai renginių programai. Vėlyvų pusryčių metu kviestiniai svečiai turėjo galimybę susipažinti su visomis festivalio naujienomis, susitikti su kolegomis ir bičiuliais bei pasimėgauti gyvai skambančia muzika.

Minioje žmonių buvo galima sutikti ir daug žinomų veidų. Šventiškų pusryčių nepraleido Justė Arlauskaitė-Jazzu, Andrius Mamontovas, Justinas Jarutis, Gabrielė Vilkickytė, Vismantė Benkunskienė ir kiti.

Šių metų festivalio devizas kviečia patirti tai, ką gali patirti tik kartą gyvenime.

„Labai svarbūs yra visi pirmieji kartai. Jų įspūdis išlieka visam gyvenimui. Ar tai būtų pažintis su didžiąja savo meile, ar jausmas, patirtas, būnant gražiausioje gyvenimo šventėje. Apie tai – ir „Midsummer Vilnius“. Čia gali įsikvėpti to, ko nėra niekur kitur. Ypatingoje vietoje, ypatingu metų laiku“, – sakė festivalio vadovas Valdas Petreikis.

Šįmet festivalis žengė naują kūrybinį žingsnį – išleido limituoto tiražo vinilo plokštelę. Joje įamžintas operos superžvaigždės Violetos Urmanos gala koncertas, įrašytas pernai, festivalio atidarymo vakarą Valdovų rūmų Didžiajame kieme, su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru.

„Vinilas – melomanų džiaugsmas. Daug metų svajojome apie tai, o šįmet turime galimybę materializuoti festivalio jausmą ne tik žmonių atmintyje, bet ir išliekamosios vertės formate. Gyvo garso įrašas leidžia patirti vieną įspūdingiausių koncertų festivalio istorijoje. Tai – aukščiausio lygio muzika, kurią prodiusavo „Grammy“ nominuoti garso režisieriai – Aleksandra ir Vilius Kerai“, – sako V. Petreikis.

Šventinių pusryčių nuotaiką šįmet audė išskirtinį braižą turintis elektroninės muzikos prodiuseris, didžėjus Liudas Lazauskas–Roe Deers, atlikęs unikalią programą su styginiu kvartetu. Tai – preliudija į liepos 17-osios vakarą, kuomet scenoje jis kurs karališką elektroninės muzikos vakarėlį drauge su festivalio orkestru. Tai bus unikali ir vienetinė kūrybinė sintezė, kurią galėsite išgirsti tik „Midsummer Vilnius’24“ metu.

Šiais metais kultūros ir meno gerbėjus „Midsummer Vilnius“ liepos 15-26 dienomis Valdovų rūmų kime kvies net į dešimt skirtingų koncertų. Liepos 15 dieną festivalis startuos su pasaulinės džiazo žvaigždės Gregory Porterio ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertu. Liepos 16 dieną čia pasirodys žavingoji Gabrielė Vilkickytė, liepos 17 dieną vakarėlį surengs elektroninės muzikos prodiuseris Roe Deers, o liepos 18 dieną festivalyje debiutuos atlikėjas „FC Baseball“.

Liepos 19 dieną sostinės publiką užburs talentingoji lenkų pianistė Hania Rani, liepos 22 dieną režisierius Oskaras Koršunovas ir OKT/Vilniaus miesto teatras pristatys spektaklį „Otelas“, o liepos 23-osios vakarą žiūrovus žavės akordeono virtuozas Martynas Levickis. Festivalį užbaigs trys įspūdingi koncertai: Vilniuje pasirodys viena žymiausių pasaulio a capella grupių „Naturally 7“ (liepos 24 d.), vienas talentingiausių Lietuvos operos solistų Edgaras Montvidas su Lietuvos kameriniu orkestru atliks operą „Carmen“ (liepos 25 d.), o vyšnią ant torto liepos 26-ąją uždės įspūdingas Justino Jaručio koncertas.