„Šiais metais paruošėme dar niekur nematytą programą ,,Solar Eclipse“. Saulės užtemimo tema kvies žiūrovus pereiti šviesos ir tamsos pradus, paklaidžioti po įvairias vidines būsenas bei išgyventi dar nepatirtus jausmus. Neabejoju, jog publika bus sužavėta atlikėjų artistiškumu bei profesionalumu. Festivalio lankytojų taip pat lauks įspūdinga Arvydo Buinausko scenografija ir net keturi identiški šou, kurie tilps į penktadienio ir šeštadienio vakarus“, – teigė festivalio režisierius ir meno vadovas Deivydas Valenta.

Abu vakarus tempą scenoje diktuos Toma Paraffine ir Gytis IV. Aktorių Tomos Vaškevičiūtės ir Gyčio Ivanausko įkūnijami personažai šį rudens užims konferansjė pareigas kūrybos ir kabareto namuose „Nijinsky III“, kur ir gimė mintis surengti pirmąjį tokį renginį Baltijos šalyje.

Gytis Ivanauskas

Pirmoji viešnia šių metų festivalyje – Berlyne gyvenanti ispanė Jacqueline Divoir. Scenoje ji atstovauja burleską ir siūlo unikalią moteriškumo bei erotikos dermę. Jos įžūlūs pasirodymai meta iššūkį visuomenės normoms, kviesdami tyrinėti patrauklumo ir atstūmimo sąvokas. Pasirodymų metu menininkė grakščiai kvestionuoja lolitos, fatališkos moters ir kitus pop kultūros įvaizdžius.

Taip pat festivalio programoje – ilgametis kultinio Amsterdamo klubo „SupperClub“ rezidentas Reverso, kuris baltas jo sienas nuspalvindavo kūniškais malonumais. Kaip pats vokietis sako, tai darydavo atrodymas kaip jauna paleistuvė, pasmaugta pono Skrybėliaus.

Kartu su šiais ir dar neskelbtais užsienio svečiais tarptautinio Vilniaus burleskos festivalio scenoje pasirodys būrys „Nijinsky III“ šeimos narių: Bona Dawn, Edma, Luka Mokka, Miss Baby Doll, Morta Smith ir kiti.

Visi šie kūrėjai – tik dalis tų, kurie paskutinį rugsėjo savaitgalį pasirodys „Kablys + Kultūra“ erdvėse. Pilną programą ir intriguojančius festivalio akcentus renginio organizatoriai ketina atskleisti jam artėjant. Šis renginys taps „Nijinsky III“ naujo sezono preliudija. Su naujovėmis scenoje ir kitais ryškiais motyvais šis startuos spalio 6 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)