Kaip ir kasmet, šiemet Amerikos prekybos rūmų asociacija JAV Nepriklausomybės dieną paminėti sukvietė į Vilniaus Verkių rūmų parką. Kviestiniai dienos festivalio svečiai dabinosi raudona, balta ir mėlyna spalvomis, o kai kurie jų pademonstravo ir išties išskirtinius šiai progai pasirinktus įvaizdžius.

JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas

Susirinkusiųjų į šventę neišgąsdino net ir subjuręs oras. Vos patekę į pagrindinę festivalio erdvę svečiai šalin metė skėčius ir pasileido į pramogas, o jų renginyje buvo tikrai apstu. Organizatoriai pasirūpino, kad smagų laiką apturėtų ir mažieji šventės dalyviai, ir suaugusieji.

JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas

Šventės pradžioje nuskambėjo pėstininkų divizijos muzikinės grupės iš Pensilvanijos pasitikimo muzika, JAV ir Lietuvos himnai, pakeltos ir pagerbtos abiejų šalių vėliavos. Visiems susirinkusiems pasirodė ir Lietuvos Kariuomenės Garbės sargybos kuopa.

Sveikinimo kalbas vėliau tarė Kongresmenas Thomas Jeffery Cole, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Amerikos verslo rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda, JAV ambasadorė Lietuvoje Kara C. McDonald.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

248-ųjų JAV Nepriklausomybės dienos minėjimo šventėje svečių laukė ir išskirtinis koncertas – juos linksmino Diletos Meškaitės-Kisielienės ir Jurgio Brūzgos muzikinė kova, grupė „Poliarizuoti stiklai“, o vakaro pasirodymą čia surengė ir visų mylimas Donatas Montvydas.

Dileta Meškaitė-Kisielienė

Jau 24 kartą Lietuvoje organizuojama JAV Nepriklausomybės dienos minėjimo šventė – didžiausias amerikietiškas renginys mūsų šalyje ir visame Baltijos regione, suburiantis ir vienijantis verslo bei politikos elitą, diplomatus bei Amerikos partnerius ir draugus.

Renginio galerija: