Pernai žymusis australas pristatė albumą „Infinite Reflection“ ir leidosi į gastroles po Europą. Be abejonės, ir liepos 25 d. „Vasaros Terasoje“ išgirsime jo muzikinių naujienų, tačiau koks tiksliai tai bus pasirodymas Dub FX kol kas ir pats nežino:

„Kaip jau man įprasta, improvizuosiu. Kiekvienas mano pasirodymas yra kitoks“, – pasakoja Benjaminas Stanfordas, visiems geriau žinomas Dub FX pseudonimu.

Daugiau erdvės improvizacijai suteikia ir kartu su Dub FX į Lietuvą atvykstantis saksofonininkas Mr. Woodnote. Pastarasis – irgi australas į Didžiosios Britanijos džiazo sceną įsisukęs 2007-aisiais.

Užteko kelių improvizuotų Mr. Woodnote ir Dub FX gatvės pasirodymų ir jiedu tapo jau 16 metų neišskiriamu duetu: „Tiesa, su Mr. Woodnote ne visuomet koncertuojame drauge, tačiau kiekvienąkart tai yra ypatinga“, – sako Dub FX.

Dub FX vertina ir puoselėja ilgametes draugystes – tai yra viena iš jo sėkmės paslapčių: „Su savo vadybininku Cade dirbu jau 18 metų, su saksofonininku Mr. Woodnote – 16 metų, su apšvietėju – 10 metų, su garso inžinieriumi – 8 metus, su vairuotoju – 5 metus.“

Lietuvos gerbėjas

Dub FX yra didžiulis Lietuvos gerbėjas, ypatingai jam patinka Vilnius: „Kaskart, kai čia atvykstu, stebiuosi, kodėl čia dar negyvenu. Tai – toks taikus ir ramus miestas“, – komplimentus Vilniui žeria Dub FX.

Kaskart atvykęs jis pastebi, koks Vilnius yra išgražėjęs ir švarus didmiestis. O pernai viešėdamas Lietuvoje jis prisipažino, kad yra ir lietuviškos keptos duonos fanas: „Visuomet keliaudamas renkuosi vietinę virtuvę, taip atradau keptą duoną“, – juokiasi Dub FX.

Iš gyvenimo automobilyje iki didžiausių pasaulio scenų

Dub FX didžiulį populiarumą įgijo iš Australijos atsikraustęs į Europą. Čia bedainuojantį Bristolio gatvėse jį pastebėjo video kūrėjas Benas Dowdenas, susižavėjo ir sukūrė jam porą vaizdo klipų.

Netrukus Dub FX talentas išgauti begalę garsų ir sukurti daugiasluoksnę muziką vien savo balso pagalba pelnė jam pasaulinį dėmesį. O iš gyvenimo automobilyje jis netrukus ėmė verslo klase skraidyti į didžiausius pasaulio festivalius, kuriose nuolat pasirodo šimtams tūkstančių žmonių. Jo kūrinių perklausos vien „YouTube“ platformoje viršija 200 mln.

Dub FX gyvai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją