Jubiliejinio festivalio organizatorius V. Mikaitis sako, kad kartą pabandęs linksmybes jo organizuojamame „Giminių baliuje“ – nebegali sustoti. Tą puikiai įrodo tai, kad kasmet į festivalį sugrįžta virš tūkstančio tų pačių veidų, kurie kaip tikri ir seniai besimatę giminaičiai kiekvieną vasarą tradiciškai linksminasi drauge.

„Nėra nieko tvirčiau už giminę – kartais pasipykstančią, kartais vieni be kitų negalinčią, tačiau visuomet esančią kartu. O ir šiaip, esu įsitikinęs, kad Lietuvoje mes visi esame ketvirtos eilės giminės“, – dar prieš festivalio pradžią sakė Vytautas, visus, galvojančius taip pat, kviesdamas nepamirštamam vienos dienos nuotykiui festivalyje.

Vytautas Mikaitis

Turbūt visi puikiai žinome, kaip atrodo tikri giminės susibūrimai – juose gausu ne tik įdomių kalbų, bet ir geros muzikos bei linksmybių, besitęsiančių iki pat paryčių. Būtent taip šiemet atrodė ir V. Mikaičio organizuojamas „Giminės balius“, kuris įvyko Prienų rajone, kaimo turizmo sodyboje.

Festivalis „Giminės baliaus“

Dienos festivalyje kasmet apsilanko ir daugybė žinomų žmonių. Šiemet scenoje vakarėlį susirinkusiems užkūrė ryškiausios visų laikų lietuviškos muzikos žvaigždės.

Žilvinas Žvagulis

Dar prieš prasidedant festivaliui, V. Mikaitis žadėjo, kad 5-ojo festivalio proga visų jo dalyvių lauks daugybė staigmenų, tačiau jos iki pat paskutinės minutės buvo laikomos paslaptyje. Šeštadienį festivalyje pasirodė Rytis Cicinas ir legendinės „Rokados“ šokėjos, Žilvinas Žvagulis, Vytautas Šiškauskas, Mia, grupę „Balius“ bei daugelis kitų.

Rytis Cicinas ir legendinės „Rokados“ šokėjos

Gerą nuotaiką vieni kitiems festivalio dalyviai dovanojo ir puošdamiesi nuotaikingais kostiumais. Kaip anksčiau teigė V. Mikaitis, „Giminės baliuje“ kasmet renkamas geriausio kostiumo savininkas. Išskirtinė įspūdingų festivalio lankytojų kostiumų galerija „Delfi“ pasirodys jau netrukus!

„Ir vėl bus renkamas geriausias kostiumas, tačiau smagiausia, kad pasipuošusių, ir norinčių pademonstruoti savo originalumą, kasmet vis daugiau. Drąsiai galiu sakyti, kad net ketvirtadalis viso festivalio dalyvių būna persirengę! O šiemet jų lauks ir ypatinga šventinė eisena. Esu tikras, kad tai taps savotiška elitinių renginių parodija, o kostiumai – didžiausia konkurencija balinėms suknelėms! Juk „Giminės baliuje“ skandalų, prastai apsirengusių ar nelinksmų žmonių niekada nebūna – čia laukiamas kiekvienas“, – prieš festivalio pradžią pranešime spaudai teigė Vytautas.

Festivalio žvaigždžių pasirodymų galerija: