Daugybę ateities įvykių neva nuspėję „Simpsonai“ – ir vėl dėmesio centre. Gerbėjai tikina, kad šis serialas numatė dar vieną būsimą įvykį – K. Harris galimybę tapti naująja JAV prezidente.

Ilgai besitęsiančio animacinio serialo 11 sezono serijoje žiūrovai atkreipė dėmesį į Lisos Simpson ir K. Harris panašumus, kai animacinio filmo veikėja tapo pirmąja moterimi JAV prezidente.

Į kilusias kalbas sureagavo ir pats serialo kūrėjas.

Sekmadienį X (anksčiau vadintas „Twitter“) pasidalintame įraše Alas Jeanas išskyrė 2000 m. epizodą, pavadintą „Bartas į ateitį“, kuriame Lisa ir Kamala atrodo kone identiškai.

„@TheSimpsons“ prognozė, kurios dalimi aš didžiuojuosi“, – rašė jis.

Herojė Lisa ir dabartinė viceprezidentė nuotraukose vilkėjo purpurinės spalvos švarkus, segėjo perlų auskarus ir panašų kaklo papuošalą.

Internautai šėlsta dėl „Simpsonų“ prognozės

Toks panašumas pribloškė internautus, kurie suskubo reikšti savo emocijas.

Šis įrašas buvo pasidalintas sekmadienį, liepos 21 d. – tą pačią dieną, kai prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad traukiasi iš kandidatūros į JAV prezidento postą.

Nors serialo gerbėjai įžvelgė daug panašumų tarp 2021 m. sausio 20 d. priesaiką davusios viceprezidentės K. Harris ir animacinio serialo veikėjos Lizos, skirtumų šiose scenose vis viena daugiau nei panašumų. Visų pirma, „Simpsonų“ herojė yra baltaodė, o K. Harris gimė mišrioje jamaikiečio ir indės šeimoje ir tapo pirmąja spalvotąja moterimi, užėmusia JAV viceprezidentės postą.

Be to, nesutampa ir kai kurios K. Harris ir filmuke inauguruojamos Lizos aprangos detalės. Pavyzdžiui, pastebėta, kad dalis socialiniuose tinkluose išplatintų fotografijų buvo specialiai retušuotos, kad K. Harris kostiumėlio spalva atrodytų labiau purpurinė ir panašesnė į Lizos kostiumėlį, tačiau tikrosiose J. Bideno inauguracijos ceremonijos nuotraukose viceprezidentės švarkelis labiau primena rugiagėlių spalvą. Be to, serialo epizode Liza vilki pilką megztinį aukštu kaklu, o K. Harris palaidinės spalva atkartoja švarkelio spalvą.

Delfi faktų patikros kanalas „Melo detektorius“ ne kartą aiškino, kaip atsitiktiniai panašumai į svarbiausius dabarties įvykius seriale „Simpsonai“ išnaudojami manipuliacijoms skleisti. Pavyzdžiui, COVID-19 pandemijos metu pasitelkus kelis serialo kadrus bandyta skleisti prieš skiepus nukreiptą dezinformaciją (čia), o griubus Baltimorės tiltui JAV serialo herojai patalpinti į dirbtinio intelekto sukurtą atvaizdą, tikinant, kad šią nelaimę serialo kūrėjai taip pat neva nuspėjo (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją