26-erių vyriškis, kurio vardas ir pavardė nėra nurodyti, mėgino nesinaudodamas jokiomis priemonėmis įkopti į Talavera de la Reinos mieste esantį 192 metrų aukščio Kastilijos-La Mančos tiltą, teigiama sekmadienį išplatintame vietos miesto tarybos pranešime.

Miesto tarybos narė piliečių saugumo reikalams Macarena Munoz pranešė, kad kartu su vyriškiu buvo dar vienas 24-erių britas, kurio vardas ir pavardė taip pat nenurodomi, ir kad porelė lankėsi prie tilto, norėdami sukurti turinio socialiniams tinklams.

Savo pranešime ji teigė: „Mums pavyko išsiaiškinti, kad į Talaverą jie atvyko, kad įkoptų į tiltą ir sukurtų turinio socialiniams tinklams, tačiau viskas baigėsi nelaimingai ir liūdnai“.

Ji pridūrė, kad kopti į tiltą „yra griežtai draudžiama ir mes ne kartą sakėme, kad to jokiomis aplinkybėmis daryti nevalia“.

Vietos valdžia pranešė, kad vyriško palaikai buvo paimti ir pristatyti į laidojimo namus.

Kastilijos-La Mančos tiltas jungia Tacho upės krantus ir stovi už maždaug 120 km į pietvakarius nuo Madrido. Tiltas buvo atidarytas 2011 m. ir tuomet garsėjo kaip aukščiausias vantinis tiltas Ispanijoje.

Tilto konstrukciją sudaro 152 trosai, kurie yra sujungti su pagrindiniais gelžbetoniniais bokštais, suformuodami vėduoklę.

JK Užsienio, sandraugos ir plėtros biuro (FCDO) atstovas sakė: „Mes palaikome Ispanijoje žuvusio Didžiosios Britanijos piliečio šeimą ir palaikome ryšį su vietos valdžia“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją