Interviu „Fox Digital“ M. Marsh sakė, kad nuo tada, kai laimėjo grožio konkursą, kariškiai į ją vis tiek žiūri su pagarba.

„Man labai pasisekė, kad dabar galiu panaikinti stereotipą, jog moteris karininkė negali laimėti grožio konkurso. Mes galime drąsiai parodyti, kas mums patinka. Buvo laikai, kai konkurse dalyvaujančios moterims kariškėms nesisekdavo. Be to, sugriaunu ir dar vieną stereotipą, kad karininkės, atsižvelgusios į grožio industriją, vertinamos ne taip pagarbiai. Tikiuosi įrodyti visoms jaunoms moterims, kad tikrai galite daryti tai, ką norite“, – sakė 22 metų moteris.

M. Marsh teigė, kad oro pajėgose dirbantys kolegos ilgai ją sveikino su laimėjimu grožio konkurse. Anot jos, bendraamžiai ir viršininkai džiaugėsi ir palaikė jos naująjį titulą.

„Sveikiname mūsų antrąją leitenantę Madison Marsh, dar žinomą kaip „Miss Colorado“, kuri buvo karūnuota „Miss America 2024“, - rašė moters darbovietė socialiniuose tinkluose.

M. Marsh teigė, kad pagrindinis jos tikslas gavus karūną yra supažindinti ir remti žmones, sergančius kasos vėžiu, nuo kurio mirė 2018 m., būdama vos 41 metų mirė jos mama.

„Jai buvo taikoma chemoterapija. Matėme, kaip ji bendravo su nuostabiais žmonėmis – gydytojais, slaugytojomis. Jie padarė viską, ką galėjo, kad pailgintų jos gyvenimą, kad galėtume būti su ja dar šiek tiek ilgiau. Taigi, man labai svarbu atstovauti amerikiečiams, kurie nori padėti žmonėms“, – sakė ji.

Harvardo universitete studijavusi M. Marsh baigė Jungtinių Valstijų oro pajėgų akademiją (USAFA) ir pernai tapo oro pajėgų karininke.

Iš Arkanzaso kilusi moteris nusprendė sudalyvauti konkursuose dirbdama USAFA. Anot grožio konkurso nugalėtojos, jai patinka diskutuoti su kitomis jaunomis merginomis apie pilotavimą ir tarnavimą kariuomenėje. Ji teigia matanti galimybę tokiu būdu išsklaidyti stereotipus, apie moteris karininkes.