Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, sinchroninei kelis šimtus metų skaičiuojančių klasikinio kokteilio gamybai išsirikiavo 300 šalies barmenų.
Ankstesnis tokio pobūdžio rekordas priklausė 250 barmenų komandai.
Šio klasikinio kokteilio gamyba labai paprasta – tereikia taurės, ledukų, džino ir toniko. Paskutinis šio gaivaus alkoholinio kokteilio akcentas – skiltelė žaliosios citrinos.
Renginį Meksike organizavo „Beefeater“ džinas, kurio propaguojamame kokteilio recepte naudojama ne žalioji, o paprasta citrina ir apelsinas.
Remiantis istorikų duomenis, klasikinio džino ir toniko kokteilio recepto šaknys siekia britų okupuotą XVIII amžiaus Indiją, kur jis buvo geriamas ne šiaip sau, o kaip vaistas ir prevencinė priemonė nuo maliarijos.
Šiandien inicialai G&T atpažįstami visame pasaulyje.