Šiais metais organizatoriai ragina švęsti draugystes, nes, kaip pastebi renginio sumanytoja ir organizatorė Lietuvoje Dovilė Butkienė, tikroji laimė ir tikrasis džiaugsmas glūdi artimuose ryšiuose ir jų puoselėjime.
„Raginu visus susiburti draugėn ir išnaudoti šią miesto šventę ne tik romantiškiems pasimatymams, bet ir susitikimams su senai matytais draugais, kolegomis, klasiokais, studijų draugais, taip pat ir kaimynais. Praėjusieji metai buvo sunkūs visiems. Supratome, koks svarbus ir reikalingas mums yra ryšys bei fizinis kontaktas, tad nelaukime, kol kažkas kitas pasirūpins mūsų laime, o būkime tais, kurie ją kuria ne tik sau, bet ir visiems mylimiems ir brangiems žmonėms. Suburkime ir švęskime!“ - pranešime spaudai sakė D. Butkienė.
Le Dîner en Blanc organizatoriai pasakoja, kad pagal dalyvių ir partnerių susidomėjimą, yra prognozuojama, jog šventėje dalyvaus virš aštuonių šimtų dalyvių. Tiesa, atsižvelgiant į neapibrėžtumus dėl pandeminės situacijos, visi norintys dalyvauti renginyje turės pateikti galimybių pasą.
Baltasis piknikas, iš Paryžiaus pasklidęs po visą pasaulį, ypatingas ir kūrybiškumo puoselėjimu, fantazijos bei elegancijos derme.
„Per pirmuosius renginius dar sulaukdavome nemažai klausimų, ką galima rengtis, autis ar kokiu diržu juostis. Kadangi šiais metais Le Dîner en Blanc vyks jau aštuntąjį kartą, ir vilniečiai, ir miesto svečiai jau labai gerai supranta baltąjį aprangos kodą ir drąsiai improvizuoja. Visada džiaugiamės matydami originaliai apsirengusius svečius, kurie jau suprato, kad baltasis piknikas yra galimybė ir pasipuošti, ir elegantiškai išreikšti save. Taip pat tokiu būdu kiekvienas šventės dalyvis tampa ypatingos Le Dîner en Blanc atmosferos kūrėju,” - apie daugiausiai klausimų dalyviams keliantį baltąjį aprangos kodą pasakojo šventės organizatorė Valda Lukošiūtė.
Kaip visada šventės metu vyks populiarių atlikėjų pasirodymai, kurie organizatorių kol kas dar yra laikomi paslaptyje. Le Dîner en Blanc šventės organizatoriai ir partneriai dalyvius ves per įvairius netikėtus skonių, garsų ir emocijų pojūčius, sukurdami nepamirštamus prisiminimus ir užtikrintą pabėgimą nuo kasdienybės.
Registraciją į renginį
Registracija į šį renginį vyksta trimis etapais. Pirmajame etape galės registruotis žmonės, kurie jau dalyvavo Le Dîner en Blanc renginyje ankstesniais metais.
Antrojo etapo metu galės registruotis tie, kuriuos rekomenduos dalyviai iš pirmojo etapo. Trečiasis etapas skirtas visiems naujiems dalyviams. Jie galės užsirašyti į laukiančiųjų sąrašą.
Le Dîner en Blanc rekomendacijos ir taisyklės
Siekiant išsaugoti Le Dîner en Blanc unikalumą bei tradicijas, svečiai turi laikytis keleto pagrindinių taisyklių:
• Aprangos kodas: elegantiška balta apranga nuo galvos iki kojų. Sveikintinos tik stilingos ir skoningos originalios idėjos.
• Stalas turi būti serviruojamas tik baltais indais.
• Siekiant užtikrinti „Vakarienė baltai” vietos slaptumą iki pat paskutinės minutės, visi svečiai bus sutikti tam tikruose punktuose iš kurių į šventės vietą juos palydės savanoriai.
• Po šventės dalyvių prašome susirinkti visus savo daiktus ir pikniko vietą palikti tokią pat gražią, kokia ji buvo ir prieš tai.
• Gavus dalyvavimo patvirtinimą, svečio atvykimas į renginį tampa privalomu, nesvarbu, kokios bus oro sąlygos.
Svečiai turi atsinešti:
• Stalą, dvi baltas kėdes, baltą staltiesę.
• Pikniko krepšį, kuriame turi būti elegantiškas maistas, taurės ir balti indai.
o Pasiūlysime restoranus, kurie turės paruošę maisto rinkinius. Tai puikiai tiks tiems, kurie nenorės ruošti savo maisto. Norintys pasirinkti jau paruoštą maistą, jį galės užsisakyti tiesiai iš pasiūlyto restorano.
„Le Dîner en Blanc ir Lietuvoje“
Idėja surengti „Le Dîner en Blanc“ Lietuvoje kilo Dovilei Butkienei, kuri daug metų dirbo grožio ir mados srityje. Estetikai neabejinga moteris, pamačiusi nuotraukas iš Paryžiuje surengtos baltosios vakarienės, panoro šiuo elegantišku renginiu papuošti ir Vilnių. Subūrusi komandą jau patį pirmąjį kartą sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo. Per penkerius metus, šis renginys tapo viena laukiamiausių Vilniaus vasaros švenčių, suburiančių senus draugus, leidžianti susipažinti naujiems, pasipuošti, pasimėgauti gurmanišku maistu ir užfiksuoti tai kvapą gniaužiančiose nuotraukose.
„Le Dîner en Blanc“ organizaciniame komitete nuo pat renginio Lietuvoje pradžios buvo ir Valda Lukošiūtė. Ši gurmanišką maistą ir estetiką dievinanti moteris po savo pirmojo apsilankymo Paryžiuje pati sau iškėlė užduotį – per metus išmokti prancūzų kalbą. Taip ir padarė. Po metų Valda jau laisvai kalbėjo prancūziškai ir gavusi kvietimą prisijungti prie „Le Dîner en Blanc“ organizavimo mielai sutiko, nes prancūziška kultūra ir tradicijos moteriai buvo labai artimos.