Per skirtingus socialinių tinklų kanalus išplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip kunigas, šventinę dieną į savo rankas paėmęs nešiojamą garso kolonėlę, paleido groti populiariąją Ukrainos liaudies dainą, pavadinimu „Oi u luzi chervona kalyna“.

Negana to, puikiai atpažįstamą dainą ėmė traukti ne tik susirinkusieji žmonės, o ir pats kunigas. Bendras kūrinys ne tik pripildė tikinčiuosius bendrumo jausmu, bet ir dar kartą leido solidarizuotis su Rusijos karą kenčiančia Ukraina.

„Pirmiausia pasiklausykime, o tada pabandysime visi padainuoti“, – vaizdo įraše paragino kunigas, pridėdamas mikrofoną prie belaidžio garsiakalbio.

Širdį sušildantis vaizdo įrašas greitai išplito internete. Vien „Facebook“ tinkle jis peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų. Jį galima rasti ir „Instagram“ tinke. Paskyroje @i_love_kiev kunigo ir jo parapijiečių daina sužavėjo per 1,4 mln. internautų.


„Tegyvuoja Ukraina!“ – sušuko kunigas, o bažnyčioje pasigirdo plojimai.

Kaip skelbia lenkų žiniasklaida, kunigas W. Drozdowicz šalyje garsėja netradiciniais evangeliniais metodais ir originaliu gyvenimo būdu.

„Turėtume garsiai kalbėti apie tokius gestus, kaip kunigo Wojciecho, tai labai daug reiškia Ukrainos žmonėms“, – tvn24.pl sakė telefonu vaizdo įrašą pirmadienį nufilmavęs Marekas Lipińskis.

Ukrainos liaudies daina parašyta 1914-aisiais metais ir iš naujo atgimė, kai ją perdainavo grupės „BoomBox“ lyderis Andriy Khlyvnyuk. „Oi u luzi chervona kalyna“ jis užtraukė stovėdamas Kijyvo centre, norėdamas pakelti nuo okupantų besiginančių tautiečių dvasią.

Įdomu tai, kad minimo kunigo gestu socialiniuose tinkluose pasidalino ir pati „BoomBox“ grupė, kuri Lenkijai dėkojo už palaikymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)