Aleksandros Smiljanskajos sukurtas tekstas, pavadintas į istoriją jau patekusia fraze „Русский военный корабль, иди н***й!“, suskambo Dniepro gyventojo Aleksandro Sotšoko dainoje. Įrašas, paskelbtas feisbuke, vėliau, deja, buvo ištrintas šio socialinio tinklo moderatorių.

Tačiau tai nesutrukdė dainai plisti toliau. Ja socialiniuose tinkluose ėmė dalintis daugybė internautų, rašo Eesti Express.

Gyvačių sala (Ostrov Zmeinyi) yra Juodojoje jūroje tarp Ukrainos ir Rumunijos. Čia buvo įrengti Ukrainos radarai. Radarus aptarnavo ir saugojo 13 narių ukrainiečių komanda.

Netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios internete pasirodė garso įrašas, kuriame užfiksuotas pokalbis tarp saloje dislokuotų Ukrainos karių ir Rusijos karinio jūrų laivyno karininko.

Kaip rašo CNN, praėjusį ketvirtadienį prie salos priartėjo Rusijos karo laivas. Įraše rusų karininkas sako: „Tai karo laivas. Tai Rusijos karo laivas. Siūlau sudėti ginklus ir pasiduoti, kad būtų išvengta kraujo praliejimo ir bereikalingų aukų. Priešingu atveju būsite subombarduoti.“

Ukrainiečių kareivis atsako: „Rusijos karo laive, eik na***.“


Anot Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, visi Gyvačių salą gynę kariai žuvo.

„Visi sienos apsaugos pareigūnai didvyriškai žuvo, bet nepasidavė. Jiems bus suteiktas Ukrainos didvyrio vardas“, – pareiškė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad įsiveržusios Rusijos pajėgos taikosi į gyvenamuosius rajonus, gyrė savo tautiečius už jų „didvyriškumą“ ir patikino, kad Kijevas daro „viską, kas įmanoma“, kad juos apsaugotų.

„Jie sako, kad civiliniai objektai nėra jų taikinys. Tačiau tai dar vienas jų melas. Iš tikrųjų jiems nėra skirtumo, kur kariauti“, – vaizdo įraše sakė V. Zelenskis.

„Ukrainiečiai demonstruoja didvyriškumą“, – sakė jis, pridurdamas, kad „visos mūsų pajėgos daro viską, kas įmanoma“, kad apsaugotų žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)