Praėjus daugiau nei pusei metų po karūnavimo, „Miss USA“ titulą iškovojusi ir juo besidžiaugusi Noelia Voigt paskelbė šokiruojantį pranešimą – ji atsisakė savo karūnos, sprendimą motyvuodama psichinės sveikatos problemomis, skelbia „New York Post“.

24-erių N. Voigt – pirmoji titulo savininkė, kuri per 72-ejų metų konkurso istoriją savo noru atsisakė „Miss USA“ titulo.

Tiesa, neseniai iš konkurso „Miss Teen USA“ taip pat pasitraukė ir 17-metė UmaSofia Srivastava, anksčiau buvusi „Miss New Jersey Teen USA“. Mergina teigė, kad jos asmeninės vertybės nebeatitinka organizacijos rodomos krypties.

Žinovai laikraščiui „The Post“ pasakojo, kad N. Voigt ir U. Srivastava jau kelis mėnesius nešioja „erškėčiuotas karūnas“, mat, pagal geležines sutartis, jos yra priverstos tyliai šypsotis, nepaisant visų jų netenkinančių sąlygų.

„Miss USA“ merginos atsisakė titulų

Drama Amerikos grožio pasaulyje išsivystė po to, kai gegužės 3-ąją iš pareigų pasitraukė „Miss USA“ socialinių tinklų vadybininkė Claudia Michelle. Į modelių paskleistas žinias pati Claudia sureagavo savo Instagram paskyroje.

„Manau, kad tai, kaip dabartinė vadovybė kalba apie savo tituluotus darbuotojus, yra neprofesionalu ir nederama. Nesutinku su bet kokiu toksišku elgesiu ir patyčiomis darbo vietoje“, – rašė ji.

Be to, C. Michelle pridūrė neabejojanti, kad N. Voigt ir U. Srivastava psichinė sveikata – nukentėjo.

„Aš negaliu to nutylėti“, – rašė ji.

Apie visa tai Amerikos žiniasklaidai atsiliepė ir kiti daug informacijos apie situaciją turintys šaltiniai. Jie teigė, kad vadovybės elgesys merginas privertė priimti nelengvus sprendimus.

„Šiuo metu jos bijo daugiau kalbėti dėl organizacijos. Jos nenori, kad tai turėtų ilgalaikį žalingą poveikį jų ateičiai“, – „New York Post“ teigė šaltiniai.

Pasak jų, titulo atsisakiusios ir apie problemas garsiai pradėjusios kalbėti merginos sulaukė net ir organizatorių manipuliacijų.

„Noelia kiekvieną dieną atsibunda kaip ant adatų, nes gauna priekabių elektroninių laiškų iš konkurso organizatorių: nedaryk to, pašalink tą įrašą, tu negali su niekuo kalbėti, negali čia eiti, kol mes nepatvirtinsime“, – sakė situacijai artimas šaltinis.

Įdomu ir tai, kad N. Voigt ir U. Srivastava dar prieš kurį laiką neteko galimybės skelbti įrašus „Miss USA“ Instagram paskyroje, tačiau pranešimai jų vardu – ten vis tiek pasirodydavo. Dėl to situacijai artimi šaltiniai kaltina mados dizainerę Laylah Rose Couture, kuri esą perėmė „Miss USA“ ir „Miss Teen USA“ licencijas iš „Miss Universe“ organizacijos.

„Laylah rašydavo kaip Noelia ir žmonės galvodavo, kad rašė Noelia, nes ji kalbėdavo kaip ji. Vakar ji kaip tik įkėlė įrašą su UmaSofia, kuriame rašė: „Aš palaikau savo ponią“. UmaSofija to neįkėlė“, – anksčiau sakė artimas šaltinis.

Jis pabrėžė, kad tokia situacija atrodo gana apgailėtinai.

„Ji bando būti mergaičių balsu, o mergaitėms net neleidžiama kalbėti savo vardu. Tai gana juokinga“, – teigė šaltinis.