„Telegram“ kanale „Baza“ rašoma, kad birželio 14-osios vakarą, anot liudininkų, Anastasija sėdėjo ant turėklų, nugara į atvirą langą ir darėsi asmenukes. Stengdamasi dėl kuo geresnio kadro, moteris išlenkė nugarą, tačiau tą akimirką neišsilaikė ir nukrito žemyn.

Kaip anksčiau rašė „Delfi“, anksčiau oficialios mirties priežasties grafoje tikrai nebuvo įprasta matyti žodį „asmenukė“, tačiau akivaizdu, kad pastaraisiais metais ši problema tik auga ir įgauna vis didesnį pagreitį.

Pirmą kartą „Google“ paieškos sistemoje informacijos apie su asmenukėmis susijusias mirtis aktyviau pradėta ieškoti dar 2014 metų sausį, pasklidus žiniai apie tragišką ir interneto sensacija tapusią libaniečio Mohammado Chaaro mirtį. Tuo metu, kai šis vyras pozavo asmenukei, jo automobilyje sprogo bomba ir Mohammadas žuvo.

Bėgant metams, asmenukių ir mirčių ryšys tik augo bei dažnėjo, o pasaulyje radosi vis daugiau drąsuolių, norėjusių išbandyti kuo ekstremalesnes asmenukių darymo sąlygas. Kaip anksčiau buvo minima portale, pavyzdžiui, Rusijoje kai kurie blogeriai asmenukėse yra linkę išreikšti savo drąsą arba ieško vis išradingesnių kadro fiksavo būdų tam, kad pademonstruotų savo įrangą.

Asmenukė

2015 metų sausį du Rusijos kareiviai nusprendė parodyti ir vieną, ir kitą, todėl sustojo asmenukei su veikiančia granatą. Ginklas netikėtas detonavo ir abu kareiviai žuvo. Tiesa, telefonas – liko sveikas. Jis ir „papasakojo“ dviejų vyrų tragiška mirtimi pasibaigusią istoriją.

Deja, kvapą gniaužiančios asmenukės yra dažnesnis reiškinys, nei turėtų būti, tačiau gerokai ir pavojingesnis, nei jos to vertos. Instagram vartotojas Drewsssik turėjo paskyrą su nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip užsiropštęs į aukštumas jis meta iššūkį mirčiai. Tačiau 2015 metų rugsėjį, mėgindamas padaryti asmenukę, kurioje atrodytų taip, tarsi jis krenta, septyniolikmetis paslydo ir nukritęs žuvo.

Akivaizdu, kad dėl populiarumo socialiniuose žmonės savo gyvybe rizikuoja ir iki šiol. Neretai galima pastebėti, kad gražiuosius kadrus įvairūs nuomonės formuotojai užfiksuoja net ir vairuodami automobilį, o tai reiškia, kad jie rizikuoja jau ne tik savo, bet ir aplinkinių sveikata. Ar tikrai geras kadras vertas net gyvybės?