Vestuvių svečias vienoje pokalbių svetainėje pasidalijo istorija apie tai, kad per vestuvių svečių kalbas įsivėlė į žodinį konfliktą su mažamečio vaiko motina, dėl garsų, sklindančių iš vaiko planšetinio kompiuterio.

„Keletą kartų apsidairiau, nes tai blaškė dėmesį, tikėdamasis, kad jie supras, jog reikia sumažinti garsą“, – situaciją vestuvėse prisiminė jis, rašydamas „Reddit“ įrašą.

Vis dėlto, minėtai moteriai vyro žvilgsniai buvo nė motais.

„Galiausiai, motina pasakė: mano vaikas šiandien neišsimiegojo. Visiškai suprantu, koks svarbus yra vaiko miego grafikas ir, kad neišsimiegoję jie gali tapti mažais žvėreliais“, – pasakojo jis.

Vaikas ir planšetė

Tiesa, mažylio motina užsimezgusį pokalbį norėjo pratęsti ir tą padarė pasibaigus vestuvių svečių kalboms.

„Pasibaigus kalboms, motina labai agresyviai man priešinosi ir manė, kad aš abejoju jos auklėjimo įgūdžiais ir laiko prie ekrano pasirinkimu. Aš jai to nesakiau ir visai neabejojau jos, kaip motinos, gebėjimais“, – rašė vestuvių svečias.

Vis dėlto, vyras ir toliau laikėsi savo nuomonės.

„Apskritai, maniau, kad viešoje vietoje ar renginyje, kai kas nors kalba, yra įprastas mandagumo reikalas nedidinti elektronikos garsų?“, – kėlė klausimą jis.

Dauguma šio įrašo komentatorių stojo vestuvių svečio pusėn, teigdami, kad mažylio mama neturėjo atsinešti planšetinio kompiuterio arba bent jau turėjo atsinešti ausines.

„Aš matau, kaip daugybė suaugusiųjų viešose vietose garsiai klausosi vaizdo įrašų, muzikos, žiūri TikTok ir tai mane siutina. Vaikai tai daro, nes jų tėvai tai leidžia. Taip, aš esu tėvas ir liepiu savo vaikams sumažinti garsą, jei jis per garsus“, – rašė vienas jų.

Vaikai su telefonais

Kiti teigė, kad problema nebūtinai susijusi tik su vaikais.

„Atvirai kalbant, esu matęs per daug „suaugusių“ dvidešimtmečių ir trisdešimtmečių , kurie taip elgiasi, žiūrėdami dalykus telefone netinkamose situacijose ir vietose, pavyzdžiui, viduryje vestuvių ceremonijos arba net religinių pastatų viduje, kai vyksta apeigos, o blogiausia – bibliotekoje be ausinių ir su vaizdo skambučiu“, – rašė vienas komentatorius.