Vienu universaliausių ir įvairiapusiškiausių Didžiosios Britanijos aktorių vadinamas 55-erių S. Beanas nemėgsta tuščiažodžiauti, tačiau per tris dešimtmečius trunkančią karjerą visgi spėjo nemenkai paatvirauti.

Lanos ir Andy Wachowskių kosminės operos „Jupiterė. Pabudimas“ premjeros proga kviečiame sužinoti įdomių detalių apie šio žinomo vyro karjerą ir gyvenimą. O šiame būta visko – vien vedęs ir skyręsis S. Beanas yra po keturis kartus.

Šefilde, Pietų Jorkšyro grafystėje gimusio aktoriaus vardas – Shaunas Markas Beanas.

Aktoriaus ūgis – 179 cm.

S. Beanas turi jaunesnę seserį Lorraine.

Pirmąsyk aktorius vedė vidurinės mokyklos meilę, kirpėją Debrą James 1981-aisiais. Jie santuoką nutraukė 1988-aisiais.

Su antrąja žmona, aktore Melanie Hill S. Beanas susituokė 1990-ųjų vasarį. Pirmoji poros dukra Lorna gimė 1987-ųjų spalį, o antroji Molly 1991-ųjų rugsėjį. Skirtingais keliais jiedu pasuko 1997-ųjų rugpjūtį.

Per britų televizijos serialo „Sharpe“ filmavimus S. Beanas susipažino su aktore Abigail Cruttenden, kuri 1997-ųjų lapkritį tapo trečiąja jo žmona. Jų dukra Evie Natasha gimė po metų. Pora išsiskyrė 2000-ųjų liepą.

2006-aisiais S. Beanas pradėjo susitikinėti su aktore Georgina Sutcliffe. 2008-ųjų sausį jie atšaukė planuotą vestuvių ceremoniją dėl „asmeninių priežasčių“, tačiau užregistravo santuoką Londone tų pačių metų vasarį. 2009-aisiais buvo pasirodę pranešimų apie tariamą S. Beano smurtą prieš žmoną. Galiausiai jiedu išsiskyrė 2010-ųjų rugpjūtį. 2012-aisiais moteris pateikė aktoriui kaltinimus dėl įžeidžiančių skambučių ir grasinančių žinučių, tačiau vėliau kaltinimus atsiėmė.

Nuo 2013-ųjų vasaros S. Beanas yra kartu su buvusia aukle Ashley Moore. 2014-ųjų lapkritį Dailymail.co.uk paskelbė, kad aktorius penktąsyk pasipiršo. 

Nuo 8-erių S. Beanas yra Šefildo „United“ futbolo klubo gerbėjas.

Profesionaliai teatro scenoje S. Beanas debiutavo 1983-aisiais, pasirodęs spektaklyje „Romeo ir Džuljeta“.

S.Beanas dalyvavo aktorių atrankoje Džeimso Bondo vaidmeniui 1987-ųjų filme „The Living Daylights“, tačiau rolė atiteko Timothy Daltonui. Vėliau 1995-ųjų juostoje apie slaptąjį agentą 007 „GoldenEye“ jam teko suvaidinti blogiuką.

Viena juokingiausių įdomybių ta, kad S. Beanas neretai yra gerbėjų painiojamas su aktoriaus Rowano Atkinsono herojumi ponu Bynu, jis net yra gavęs daugybę kolegos šmaikštumą giriančių gerbėjų laiškų.

Aktorius yra pelnęs „nuolat mirštančio“ reputaciją, nes jo herojai buvo nugalabyti filmui ar serialui nesibaigus daugiau kaip 20 kartų.

S. Beanas jaučia silpnybę šokoladui. Kitas jo mėgstamas patiekalas – pomidorų sriuba. Taip pat jis labai mėgsta kremą, pieno kokteilius ir bulvių košę.

Aktorius turi tatuiruotę, reiškiančią numerį 9, užrašytą „Hobito“ ir „Žiedų valdovo“ knygų autoriaus Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno sugalvotais „tengwar“ rašmenimis. Ši tatuiruotė primena, kad S. Beano herojus Boromiras buvo vienas iš devynių Žiedo brolijos narių.

Kadaise S. Beanas bijojo skraidyti, tačiau nugalėjo šią baimę „Žiedų valdovo“ trilogijos filmavimų metu.

Jei nebūtų aktoriumi, S. Beanas pasirinktų darbą gryname ore – būtų sodininku ar girininku.

S. Beanas teigia, kad savo barzda rūpinasi kas 4-5 dienas.

Norėdami užmegzti pokalbį bare su aktoriumi, nupirkite jam airiško „Guinness“ alaus.

Aktorius Harrisonas Fordas netyčia sužeidė S. Beaną takelažui skirtu kabliu pirmojo įsimintino jo Holivudo filmo, 1992-ųjų „Patriotų žaidimai“, filmavimo aikštelėje. Aktoriui prireikė 35 siūlių, o randas po šio nutikimo liko visam gyvenimui.

Sykį S. Beanas prisidėjo prie vieno vertingiausių kolegos Nicolaso Cage’o reliktų sudaužymo. Vyrai N.Cage‘o namuose po kelių gėrimų nutarė pažaisti biliardą ir nuvertė aktoriaus turėtą priešistorinio lokio kaukolę, kuri nuo smūgio dužo.

Kostiumu pasipuošęs ir švariai nusiskutęs aktorius yra pasirodęs atlikėjo Moby dainos „We Are All Made of Stars“ vaizdo klipe: 

S. Beanas yra sakęs, kad kario Boromiro ir Odisėjaus vaidmenis jis sutiko atlikti dėl to, kad buvo pavargęs vaidinti blogiukus.

2013-aisiais už transvestito vaidmenį britų seriale „Accused“ S.Beanas buvo apdovanotas „Emmy“ statulėle.

S. Beanas apie Nedo Starko mirtį seriale „Sostų karai“: „Tą sceną filmavome Maltoje, didžiuliame skvere. Turiu keletą kadrų, kuriuose stoviu ir laikau nukirstą savo galvą. Filmuotis buvo smagu. Įdomus jausmas įsivaizduoti, kad tu buvai nukirsdintas. Kita vertus, tas epizodas išties tragiškas.“

Apie savo charakterį: „Žmonės dažniausiai mano, kad esu kietas, grubus šiaurietis. Iš dalies galbūt toks viduje ir esu, tačiau didžiąją dalį laiko tikrame gyvenime būnu išties švelnaus būdo žmogus. Nenoriu būti kietuolis. Noriu būti teisingas, ramus ir geras.“

Apie muziką: „Kai dirbu, man skirtose patalpose klausau klasikinės muzikos, Johannas Sebastianas Bachas, Antonio Vivaldi ir Wolfgangas Amadeusas Mozartas padeda man sukurti gerą darbinę nuotaiką. Kai buvau jaunesnis, buvau didžiulis Davido Bowie gerbėjas. Jį mėgstu iki šiol.“

Filme „Jupiterė. Pabudimas“ šviesiame ir spalvingame ateities pasaulyje jauna, skurdžiai gyvenanti valytoja Jupiterė (akt. Mila Kunis) tampa negailestingo galingos ateivių dinastijos karalaičio taikiniu. Merginai į pagalbą atskubėjęs genetiškai sukurtas karys (akt. Channingas Tatumas) stengsis padėti jai ne tik išlikti gyvai, bet ir sustabdyti tirono valdžią tolimoje planetoje. S.Beanas juostoje įkūnijo Stingerį, kuris padeda pagrindiniams juostos herojams bei tampa jų sąjungininku.

Unikalaus siužeto kosminė opera „Jupiterė. Pabudimas“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)