„Tam, kad gražiai pateiktume maistą ekrane, samdėme garsius konditerius, kurie tik tuo ir rūpinosi. Maistas turi savybę laikui bėgant kisti, keisti spalvą ir panašiai, todėl buvo nelengva jį kuo ilgiau išlaikyti šviežią. Įsivaizduokite, pavyzdžiui, vienai scenai, vienam patiekalui, mes turėjome panaudoti net 40 kilogramų mėsos“, - pranešime spaudai pasakoja režisierius Tranas Anh Hungas.

Norėdami būti kuo tvaresniais, kūrėjai teigia po filmavimų visus ruoštus patiekalus suvalgydavę patys.

„Mūsų komanda buvo labai didelė. Jūs juk įsivaizduojate, kiek žmonių dirba kuriant filmą. Tad po to, kai nufilmuodavome viską lėkštėse ar puoduose, sėsdavome prie ilgo ilgo stalo. Tai būdavo lyg mūsų mažytė tradicija, suteikusi daug bendrumo. Kulinarai, kurie gamindavo patiekalus filmavimams buvo tapę didesnėmis žvaigždėmis už aktorius, nes tas maistas būdavo ne tik gražus, bet ir be galo skanus“, - sakė režisierius.

Laikydamasis geriausių maisto filmų tradicijų, režisierius Tranas Anh Hungas deda lygybės ženklą tarp dvasiškų bei juslinių malonumų, ir kviečia vienetinei kinematografinei patirčiai, kuri yra lygiai žadinanti apetitą ir jaudinanti.

Į 1885-uosius žiūrovą nukelsianti juosta „Gurmaniška aistra“ pasakoja neprilygstamo virtuvės šefo Dodeno Bufano ir jo mokinės bei kolegės Eugenijos istoriją. Prieš daugiau nei 20 metų Eugenija (aktorė Juliette Binoche) pirmą kartą įžengė į Dodeno (akt. Benoît Magimelis) virtuvę. Smalsi ir talentinga paauglė greitai mokėsi virtuvės paslapčių ir pamažu tapo lygiaverte savo mokytojo partnere.

Ieškant naujų receptų, bandant dar neragautus skonius ir ruošiant žadą atimančius patiekalus, kurie žavi pačius išrankiausius ir gerbiamiausius pasaulio šefus, auga ne tik abipusė Eugenijos ir Dodeno pagarba, bet ir simpatija vienas kitam, ilgainiui pavirstanti į aistringus romantiškus santykius.

Supratęs, kad myli Eugeniją, Dodenas jai pasiperša. Tačiau laisvę ir nepriklausomybę itin vertinanti moteris jo pasiūlymą atmeta. Siekdamas užkariauti mylimosios širdį, Dodenas nusprendžia padaryti tai, ko niekuomet anksčiau nedarė: gaminti būtent jai.

Ne tik maisto mylėtojus sužavėsianti romantinė juosta „Gurmaniška aistra“ kino teatruose pradedama rodyti jau šį penktadienį, lapkričio 24 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją