O ar šis filmas yra vertas žiūrovų dėmesio kaip kiti panašias istorijas apie žmogaus ir gyvūno draugystę pristatę projektai? Į šį klausimą atsakysiu šiek tiek vėliau.

Apie ką mes čia…

Vieną dieną pagyvenęs ir gyvenimui džiaugsmą praradęs žvejys Džo aptinka mažą, bejėgį ir kovojantį dėl savo išlikimo pingviniuką, kuriam nedelsiant suteikia reikiamą pagalbą. Džo susidraugauja su pingvinu, kuris nors ir turi jį palikti, bet visuomet suranda kelią atgal, kad bent kažkiek pabūtų su jį išgelbėjusiu žmogumi. Tačiau viskas pasikeičia, kai apie šį ryšį sužino pasaulis ir mokslininkai, kurie nori sučiupti pingviną ir jį ištirti. Norėdamas apsaugoti savo mažą bičiulį, Džo yra pasiryžęs viskam.

Kūrinio turinys

Man patinka, kad kartais kino teatrų repertuarai yra paįvairinami visai šeimai skirtais filmais, kuriuose dominuoja gyvūnai. Na, nes tiesiog mėgstu gyvūnus ir man be galo smagu matyti jų nuotykius dideliame ekrane. O dar smagu tai, jog retkarčiais pasirodo tikromis istorijos įkvėpti arba tiesiogiai paremti pasakojimai, kurie sukelia dar daugiau emocijų vien dėl tikrumo jausmo. Pavyzdžiui, pakankamai neseniai mes matėme įkvepiančią nuotykių dramą „Mano šuo Artūras“, kuri sugebėjo ne tik pradžiuginti, bet ir nuoširdžiai sugraudinti.

Būtent tokias emocijas sukelia ir šis naujas režisieriaus Davido Schurmanno filmas, kuriame žiūrovui leidžiama pasinerti į išties jaudinančią, bet tuo pačiu nuoširdžiai ir jaukiai pristatytą pasakojimą apie unikaliai atrodančią žmogaus bei jo globotinio pingvino draugystę. Ir ši istorija jaudina ne vien dėl to santykio, o dėl minties, jog gyvūnas gali būti ištikimesniu bičiuliu nei daugelis mus supančių žmonių.

Filmas nėra sunkus, nors tam tikrais momentais jame yra parodytas kai kurių žmonių, kurie už bet kokią kainą nori pasiekti kažkokių tikslų, tikras veidas. Dėl ko žiūrint šią juostą atsiranda jaudulys ne vien dėl pingvino likimo, bet ir jį saugančio Džo, kuriam šis gyvūnas nėra vien gyvūnas, o draugas, kuriam netikėtai pavyko užlopyti jo sudužusią širdį.

Tad kalbant apie personažus, galiu teigti, jog filme aiškiai yra nubrėžta riba tarp gėrio ir blogio, o pateiktos išties liūdnos, su tikrove daug bendro turinčios bei susimąstyti priverčiančios situacijos. Jos dar labiau pabrėžia svarbią šios juostos žinutę per veikėjų veiksmus. Žinutę, kuri yra skirta ne vien suaugusiems, bet ir vaikams, nes netrukus jie užaugs ir privalės gyventi pasaulyje, kurį jiems paliksime mes. O ką mes paliksime, priklauso tik nuo mūsų ir dalinai, šis filmas apie tai užsimena, atsižvelgus į taršos temą ar patį santykį su gyvūnais.

Taip, tai pateikta primityviai, bet nepamirškime, jog tai, visų pirma, filmas, kuris skirtas visai šeimai, o, tiksliau, jauniems žiūrovams, kurie privalo suprasti kažkokią pamoką. Dėl ko susitapatinti su Džo yra taip lengva.

Tad jeigu mėgstate gyvūnus, mėgstate tokio pobūdžio filmus, manau, kad „Mano draugas pingvinas“ suteiks jums tikrai gerą laiką kine, nes tai yra labai nuoširdžiai papasakota istorija.

Techninė juostos pusė

Nesu buvęs Pietų Amerikoje, bet dėka tokių filmų, bent kelioms valandoms galiu nukeliauti į šį tolimą kontinentą ir pasigrožėti gamta bei jos gyvūnija. O tai buvo įmanoma dėka nuostabas kraštovaizdžio ir tiesiog gero operatoriaus darbo, kuris labiausiai išsiskyrė iš visų techninės filmo dalies niuansų. Vaizdo montažas, garso takelis ir meninis apipavidalinimas irgi nenuvilia dėl savo tvarkingumo, todėl daugžodžiauti čia net nereikia.

Aktorių kolektyvinis darbas

Be abejo, ne vien pingvinas patraukė mano dėmesį, bet ir tikra Prancūzijos kino legenda Jeanas Reno, kurį seniai mačiau dideliame ekrane. Vaidino jis tikrai neblogai, o kas svarbiausia, įtikinamai, o tai, žinoma, suteikė šiai juostai papildomą tikrumo jausmą. Puikiai filme pasirodė ir Adriana Barraza, Alexia Moyano.

Žinoma, žiūrėjau dubliuotą filmo variantą, nes kitokio kine nebuvo, bet jis, kaip nekeista, man visiškai netrukdė pasimėgauti tiek aktorių vaidyba, tiek ir jų įkūnytais personažais.

Verdiktas

„Mano draugas pingvinas“ – jautriai nuoširdi, įtraukianti, turinti gerą mintį, maloniai pristatyta ir tikrais įvykiais įkvėpta visai šeimai skirta istorija, kuri dar sugeba sužavėti savo išore bei joje vaidinančiais aktoriais su legendiniu Jeanu Reno priešaky.