Kaip jam pavyko į didžiuosius ekranus perkelti istoriją apie vieną didžiausių aferų muzikos industrijoje? Apie tai sužinosite šiek tiek vėliau.

Apie ką mes čia…

Turėdamas savo arsenale vieną populiariausių 80-ųjų šokio grupių Boney M., įtakingas muzikos prodiuseris Frankas Farianas norėjo dar kartą sudrebinti muzikos pasaulį. Ir tam jis pasirinko du puikiai atrodančius, gerai šokančius bei charizmatiškus šlovės trokštančius vaikinus – Robą Pilatusą ir Fabrisą Morvaną. Tik jų atveju buvo viena mažytė smulkmena... Vaikinai tragiškai dainavo. Tai aišku nenustabdė ambicingo prodiuserio, kuris sugalvojo gudrią schemą, vėliau atnešusią jam turtus ir dar vieną stulbinantį pasiekimą muzikos industrijoje. Taip apgaulės būdu gimė Milli Vanilli – grupė, kuri buvo įrašyta į muzikos istoriją, bet ne iš pačios geriausios pusės.

Kūrinio turinys

Tikriausiai tik patys ištikimiausi muzikos pasaulio gerbėjai bei žmonės, kurie domisi garsenybių skandalais, žino apie kadaise labai populiarų, bet greitai iš eterio dingusį vaikinų duetą Milli Vanilli ir jų išties populiarų kūrinį „Girl You Know It’s True“, kuris pelnė jiems pripažinimą visame pasaulyje, o kartu ir prestižinį „Grammy“ apdovanojimą geriausio metų debiuto kategorijoje. Tad man išties smagu, jog buvo nuspręsta į didžiuosius ekranus perkelti šią intriguojančią istoriją, su kurios užkulisiais galės dabar susipažinti ne tik biografinių dramų apie muzikos žvaigždes entuziastai, bet ir visi norintys.

Pats filmas, žinoma, nėra toks efektingas kaip iš Holivudo atkeliavę dešimtys milijonų kainavę hitai, bet ne efektingume yra jo privalumas, o išties sklandžiai, informatyviai ir kas svarbiausia, įtraukiančiai pristatytame pasakojime. Pasakojime, kuris paliečia tokias temas kaip šlovės kaina, godumas, žmonių išnaudojimas ir atšaukimo kultūra. O taip, Milli Vanilli atveju, tai buvo vienas iš pirmųjų pasaulinio lygio atšaukimo kultūros pavyzdžių, kuris kardinaliai pakeitė muzikos industrijos užkulisius ir davė rimtą perspėjimą visiems tiems, kas sugalvotų imtis panašios praktikos.

Be vidinių Milli Vanilli ir jų sukurtos aferos užkulisių, žiūrovams duodama puiki galimybė pamatyti vidinį dviejų paprastų, bet populiarumo siekiančių vaikinų gyvenimą, jų pasiaukojimą ir trumpalaikį svajonių išsipildymą. Tad tiek Robas, tiek Fabrisas čia pristatomi iš žmogiškos, dramatiškos ir jautrios pozicijos, dėl ko man peržiūros metu norėjosi nuoširdžiai dėl jų jaudintis. Visgi jie tapo savotiškomis aukomis, nors ir sąmoningomis tam, ką darė. Taip pat dėmesio gauna ir prodiuseris Frankas Farianas, kuris įveda mus į negailestingą muzikos pasaulį, kuriame gali išgyventi tik aršiausi ir gudriausi. Trumpai kalbant, jo personažas dovanoja žiūrovams šiokią tokią pamokėlę apie nepagražintą muzikos užkulisių kasdienybę ir hitų gamybą.

Visumoje gavosi išties neblogas, o kas svarbiausia, ne itin nuo tikrovės nutolęs biografinio pobūdžio projektas, kuris įdomiu būdu perteikia Milli Vanilli kelią į šlovės Olimpą bei milžinišką kritimą nuo jo. Tad manau, jog žanro, muzikos ir intriguojančių istorijų mėgėjams ši juosta turėtų padaryti gerą įspūdį.

Techninė juostos pusė

Kaip jau minėjau, šio filmo biudžetas nebuvo didelis, bet visgi kūrėjams pavyko labai autentišku ir įtikinamu būdu perkelti mus į 80-ųjų pabaigą bei pristatyti ekrane visas tuomet vyravusias tendencijas, pradedant nuo mados ir užbaigiant aplinka.

Pats siužetas dėka vaizdo montažo išvystytas sklandžiai, o kameros darbas įdomiais rakursais priartina žiūrovus prie Milli Vanilli legendos užkulisių. Neužmirškime ir apie malonią atmosferą ekrane suteikusį garso takelį, kurį tik papildė žymiausi grupės hitai.

Aktorių kolektyvinis darbas

Didžiausia filmo žvaigždė čia aišku yra Matthiasas Schweighoferis, kuris įkūnijo žymųjį prodiuserį Franką Farianą, bet kartu pagirti man norėtųsi ir pakankamai nežinomus Milli Vanilli duetą suvaidinusius vokiečių aktorius Tijaną Njie’į su Elanu Benu Ali. Visa ši trijulė sukūrė ekrane išties dramatišką bei įtikinamą reginį. Kiti aktoriai nebuvo taip pastebimi, todėl nemanau, ar verta apie juos užsiminti.

Verdiktas

„Milli Vanilli“ – įtraukiančiai dramatiškas, sklandžiai paliestas temas išvystęs bei tuo pačiu labai informatyviai pateiktas biografinio pobūdžio projektas, kurio dėka galima iš ganėtinai intriguojančios perspektyvos pažvelgti į vieną iš didžiausių skandalų muzikos industrijos istorijoje, o kartu ir pasinerti į negailestingus šlovės kainos užkulisius su liūdnai pagarsėjusiu duetu Milli Vanilli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją