– Kas yra Henris Mukas ir kaip jis įsilieja į „Pramonės“ istoriją?

Kitas: Henris yra gana privilegijuotas jaunuolis iš Anglijos aristokratijos, kuris į siužetą patenka kaip žaliosios energijos startuolio „Lumi“ generalinis direktorius. Bankas „Pierpoint“, o ypač Harry personažas Robertas, padeda Henriui pradėti „Lumi“ pirminį viešąjį akcijų siūlymą (IPO). Henris turi puikių ketinimų – jis tikisi, kad tai bus gerai tiek planetai, tiek jam pačiam, tiek visiems kitiems. Tačiau jis galbūt nėra pats įžvalgiausias verslininkas...

– Kokie yra Henrio ir Roberto santykiai?

Harry: Trečiajame sezone Robertas, galima sakyti, pradeda jausti daugiau profesinės laisvės. Jam suteikiama daugiau atsakomybės, o tai didina jo pasitikėjimą savimi. Dėl to jis tampa savotišku „Pierpoint“ banko patarėju ir dirba tiesiogiai su Henriu, vertindamas bei ruošdamas kompanijos IPO. Vis dėlto sezono eigoje pradeda kilti klausimų, ar „Pierpoint“ ir Henrio pasitikėjimas Robertu yra tikras, ar jis tiesiog tampa atpirkimo ožiu.

Kitas: Man visada patiko, ką Harry daro šiame seriale. Manau, kad Robertas ir Henris natūraliai tinka kaip partneriai. Robertas kilęs iš mažas pajamas gaunančios šeimos ir atkakliai prasiskynęs kelią į šį pasaulį, todėl daugeliu atžvilgių jis čia jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Tuo tarpu Henris, būdamas iš privilegijuotos aplinkos, dažnai jaučiasi tarsi svetimas, kai tenka tvarkytis su pinigais, nors paprastai jam to daryti nereikia. Jie susitinka iš visiškai skirtingų perspektyvų. Prisimenu, kaip prieš kelerius metus, besiruošdamas kitam vaidmeniui, skaičiau, kad Jungtinėje Karalystėje aukštesnės ir darbininkų klasės dažnai sutaria dėl neapykantos vidurinei klasei. Manau, kad Robertas ir Henris yra panašūs: jie kilę iš priešingų klasių spektro galų, bet vienas kitam patinka, nes abu nekenčia viduriniosios klasės!

Kitas Harringtonas ir Harry Lawtey atliko vaidmenis Z kartos dramoje „Pramonė“

– O ką Henris mano apie Jasminą?

Kitas: Henrio akys nušvinta vos ją pamačius. Manau, kad jis įkūnija šiuolaikinį „plėšrūną“. Nors šis žodis galbūt skamba griežtai, Henrio bandymai ją užkariauti dažnai yra netinkami, todėl kartais į tai sunku žiūrėti. Tokį elgesį lemia jo socialinė padėtis arba statusas. Dirbti su Marisa buvo didelis malonumas – manau, šiame sezone ji tiesiog stulbinanti.

– Kitai, kaip atsidūrei „Pramonėje“?

Kitas: Po kelerių metų be tinkamo visą sezoną trunkančio vaidmens pagalvojau: „Man to trūksta. Noriu vėl vaidinti.“ Tuo metu mano agentas paklausė: „Ar žiūri „Pramonę“?“ Žiūrėjau ir man labai patiko. Tada jis pasakė: „Mickey ir Kon turi idėją personažui, kuris galėtų tau tikti.“ Susitikau su jais, jie papasakojo apie Henrį Muką, ir aš iš karto pasakiau: „Pažįstu tą personažą, jaučiuosi su juo susijęs.“ Kadangi esu serialo gerbėjas ir žinau, kad jie yra puikūs rašytojai, o jiems patinka mano darbas, viskas susiklostė puikiai.

– Kuo tau, kaip žiūrovui, patiko šis serialas?

Kitas: Serialas buvo kupinas energijos ir labai skyrėsi nuo to, ką buvau matęs anksčiau. Manau, kad tai susiję su tuo, kad rašytojai pasamdė daug jaunų aktorių tiesiai iš aktorystės studijų, o ir patys rašytojai yra gana jauni kūrėjai. Man patinka jų naudojamas garso takelis, man patinka jų filmavimo stilius. Man patinka, kad šis serialas neleidžia tau sustoti mokytis – jis tiesiog užgriūva tave neįtikėtinai sudėtingais žodžiais ir sakiniais, kurių reikšmės nė neįsivaizduoji... ir tiesiog reikalauja, kad neatsiliktum. Manau, kad tai yra neįtikėtinai originalu ir pasižymi HBO kokybe.

Kitas Harringtonas ir Harry Lawtey atliko vaidmenis Z kartos dramoje „Pramonė“

– Harry, kaip tau sekėsi dirbti su Kitu?

Harry: Man labai patiko! Ypač džiugina, kad žmogus su tokia įspūdinga karjera taip įsitraukė į mūsų serialą ir iš tikrųjų nori būti mūsų kūrinio dalimi. Tai, kad jis parodė tokį entuziazmą ir norą prisidėti, mus, kurie buvome čia nuo pradžių, labai padrąsino ir įkvėpė. Kitas yra ne tik puikus aktorius, bet ir nuostabus žmogus, spinduliuojantis smagią ir pozityvią energiją. Nuolat juokaudavome ir džiaugiamės, kad tarp mūsų užsimezgė tikra draugystė tiek ekrane, tiek už jo ribų.

– Kitai, kaip sekėsi dirbti seriale, būnant jo gerbėju?

Kitas: Prisimenu, kaip jaudinausi, kad netrukus po to, kai baigiau mokytis aktorystės, teko prisijungti prie HBO serialo „Sostų karai“. „Pramonė“ turėjo panašų atspalvį – grupė puikių jaunų aktorių, kurie tikrai mėgaujasi vaidyba ir pačiu serialu. Ir manau, kad tai galima pajusti ir ekrane.

Kitas Harringtonas ir Harry Lawtey atliko vaidmenis Z kartos dramoje „Pramonė“

– Kaip pasikeitė serialas „Pramonė“ per tris sezonus?

Harry: Siužeto tonas labai pasikeitė – nors jis visada buvo hiperrealistinis, dabar atsirado ir šiek tiek abstraktesnių bei lyriškesnių momentų. Manau, kad Mickey ir Konradas (serialo scenaristai) dabar yra pasiruošę atlikti drąsius posūkius ir keisti serialo stilių, kad jis taptų atviresnis. Visi aktoriai pripažįstame, kad šį kartą yra keletas momentų, kurie nėra tipiški „Pramonei“, tačiau būtent tai ir yra įdomu – jausti, kad esi dalis kūrinio, kuris nuolat kinta.

Trečiąjį serialo „Pramonė“ sezoną su Kitu Harringtonu ir Harry Lawtey jau gali stebėti HBO paslaugos prenumeratoriai Lietuvoje. Nauji epizodai pasirodo kiekvieną pirmadienį iki rugsėjo 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją