Po šešių mėnesių nepaaiškinamų negalavimų Sheryl, galinčiai pasigirti įspūdingu kino, televizijos serialų ir teatro vaidmenų sąrašu, buvo diagnozuota neutropenija – reta kraujo liga, mažinanti organizmo atsparumą bakterinėms infekcijoms, rašo express.co.uk.

Sheryl, kuri 1994 metų filme „Backbeat“ („Penktas kvartete“), pasakojančiame apie ankstyvąjį „The Beatles“ laikotarpį, taip pat atliko Astrid Kirchherr vaidmenį, sako, kad dėl šios ligos vis dar turi problemų su sveikata ir finansais.

„Dėl finansinių priežasčių turėjau viską parduoti, - teigė ji. – Sulaukusi 40 metų, sirgau keturis su puse metų. Stengiausi dirbti, kiek tik leido jėgos, bet fiziškai negalėjau daug padaryti, nes kai atrodai ligota, sunku gauti darbą“.

„Nusifilmavau keliuose nepriklausomuose filmuose, bet iš jų daug neuždirbsi. Taigi netekau visko – sveikatos, karjeros, finansų“, - priduria ji.

Jai netgi teko atsisveikinti su vertingais „Twin Peaks“ suvenyrais. „Norėčiau, kad jie vis dar būtų su manimi, bet juos taip pat turėjau parduoti. Dabar gyvenu labai ramų, paprastą gyvenimą mažame svečių namelyje vieno žmogaus rančoje“, - atskleidė aktorė.

Gimusi Vokietijoje, bet augusi Kolorado vasltijos Boulferio mieste, Sheryl svajojo tapti menininke, bet sako, kad jai neužteko kantrybės.

„Mokiausi šokio, bet susižalojau kelius ir nusprendžiau tapti aktore“, - sakė ji. Kol vaidino viename Sietlo teatre, jos nuotrauka iš afišos patraukė garsaus režisieriaus D. Lyncho dėmesį. Jis iš karto pasikvietė ją vaidinti seriale „Twin Peaks“, kuriame veiksmas sukasi aplink paslaptingą Lauros Palmer žmogžudystę.

D. Lynchas Sheryl skyrė tiek Lauros, tiek Lauros pusseserės Maddy Ferguson vaidmenis. Ji taip pat vaidino filme apie šio serialo įvykių priešistorę „Fire Walk With Me“ („Tvin Pyksas: ugnie, sek paskui mane“). Sheryl persikėlė gyventi į Los Andželą, kur jai buvo siūlomi vaidmenys iki pat 2007 metų, kai jos gyvenimą aukštyn kojomis apvertė liga.

„Aš visada būdavau kupina sveikatos ir turėdavau stiprią imuninę sistemą. Taigi buvo keista, kad peršalusi negalėdavau greitai pasveikti“, - pasakojo ji.

„Kai išsigydydavau, iš karto prikibdavo kokia nors kita liga. Taip prasirgau šešis mėnesius. Negalėjau suprasti, kas vyksta. Aš filmavausi įvairiuose pasaulio kampeliuose, dirbdavau ilgas valandas ir beveik niekada nesiskųsdavau sveikata“.

„Mano gydytojas patarė atlikti kraujo tyrimą ir iš karto pastebėjo, kad mano kraujyje yra mažai baltųjų ląstelių. Taigi tuomet man buvo daromi tolesni tyrimai, įskaitant kaulų čiulpų biopsijas, kol paaiškėjo, kad sergu neutropenija“, - sakė ji.

Neutropenija susergama tuomet, kai kaulų čiulpai pradeda nebegaminti pakankamai tam tikros rūšies baltųjų ląstelių, vadinamų neutrofilais.

Jie yra svarbi imuninės sistemos dalis ir atakuoja mikrobus, ypač bakterijas, kai šios patenka į organizmą. Paprastai neutropenija suserga vyresnio amžiaus žmonės, o ją sukelia tokios ligos kaip leukemija, vilkligė, reumatoidinis artritas, ŽIV ir hepatitas.
Neutropeniją taip pat gali sukelti chemoterapija, kaulų čiulpų transplantacija ar tam tikri vaistai, pavyzdžiui, skirti skydliaukės hiperfunkcijai gydyti. Tačiau neutropenija kartais gali būti paveldėta genetiškai.

Sheryl atveju šios ligos priežastis liko nežinoma. „Niekas negalėjo pasakyti, kodėl aš ja susirgau. Mano šeimoje niekas ja nesirgo“, - aiškino ji.

Sheryl, kuri buvo gydoma vienoje Los Andželo ligoninėje, turėjo išmokti leistis injekcijas, kurios stimuliuodavo kaulų čiulpus, kad jie gamintų daugiau neutrofilų.

Jeigu jai būtų kilusi tokia infekcija kaip plaučių uždegimas, jai būtų reikėję gultis į ligoninę ir gauti vaistus per lašelinę. „Tačiau gulėti ligoninėje žmogui, turinčiam silpną imuninę sistemą, nėra idealus atvejis. Laimė, ligoninėje aš būdavau gydoma tik dienomis, o naktimis grįždavau nakvoti į namus“, - pasakojo ji.

„Tačiau šios ligos gydymas turi virtinę pašalinių poveikių. Didžiausias iš jų yra intensyvus kaulų skausmas. Ji taip pat kelia silpnumą, pykinimą ir jautrumą viskam: skoniui, kvapams, šviesai ir garsams“.

„Metų metais mane kankindavo psichinis, fizinis ir emocinis išsekimas, - teigė ji. – Susirgus tokia liga, iškyla didieji klausimai. Tikrai būdavo tokių laikotarpių, kai nežinodavau, ar aš pasveiksiu. Daugybę naktų praleidau klūpėdama ant kelių maldoje“.

Sheryl, kuri iš trumpos santuokos su Neilo Diamondo vyriausiuoju sūnumi Jesse turi 14 metų sūnų Elijah, ieškojo ir savarankiškų ligos gydymo metodų. Ji pakeitė ne tik gyvenamąją vietą, bet ir mitybą bei kosmetiką. Ji taip pat išbandė tokias alternatyvias terapijas kaip akupunktūra.

Dabar ji gyvena mažame Kalifornijos svečių namelyje ir kai tik gali, vaidina. Pastaruoju metu kartu su Katherine Heigl ji nusifilmavo filme „Your Right Mind“ apie vieną kantri dainininkę, kovojančią už teisę auginti savo dukterį. Rugpjūčio mėnesį šis filmas buvo parodytas Venecijos kino festivalyje.

„Gyvenu užmiestyje, todėl nesu šurmulio centre. Mane supa gamta ir manau, kad tai vienas svarbiausių dalykų, padedantis man sveikti“, - teigė ji.

„Tačiau nesu iš tų, kurie laikosi itin griežto režimo – nevalgo to ir ano. Tiesiog kiek įmanoma, stengiuosi gyventi subalansuotai“.

„Turiu atidžiai rūpintis savo sveikata. Mane vis dar ištinka atkryčiai, jei pernelyg persistengiu ir mano imuninė sistema negali su tuo susitvarkyti“, - pažymėjo ji.