Romanų „Ragana ir lietus“, „Placebas“, „Sapnų nublokšti“ motyvais kuriamas filmas yra savotiškas režisieriaus A. Puipos ir rašytojos Jurgos Ivanauskaitės bandymas ekranizuoti šiuolaikinį lietuvišką bestselerį.

Filmo scenarijų, pasak rašytojos J. Ivanauskaitės, padiktavo pats gyvenimas ir jos meninė patirtis. "Užuot kreipusis į psichoanalitikę, aš parašiau romaną", - atviravo J. Ivanauskaitė.

Scenarijaus siužetas – tai istorija apie vyrų pažemintas, maištaujančias moteris, kurios išsivaduoja „tik kitoje realybėje“. Skausminga jaunos moters aistra kunigui ir, gyvenimo vidurio sulaukusios, psichoterapiautės intymus dienoraštis, kurį leista paskaityti visiems norintiems.

"Kino filmo scenarijuje, panaudoti rašytojos kūrybos magijai būdingi elementai: sapnai, kūniškos aistros, savižudybės nuojauta. Negaliu tvirtinti, kad visos mano vizijos buvo priimtos rašytojos. Nesu žodžio perkėlimo į ekrano drobę šalininkas. Paprastai knyga, kurios siužetu remiuosi kurdamas filmą, man – žemėlapis, padedantis orientuotis kelionėje į galutinį tikslą – autorinį kino kūrinį", - pasakojo režisierius A. Puipa.

Kartą rašytoja prasitarė režisieriui, kad būdama profesionali dailininkė, populiari rašytoja, iš tiesų, ji norėtų viską mesti ir tapti kino režisiere. A. Puipa žadėjo padėti jai įgyvendinti minėtą svajonę, kai tik rašytoja sugrįš į Lietuvą.

Filmo režisierius svarstė, ar šis filmas neįžeis lietuviško krikščioniško mentaliteto. "Filme bus šiek tiek drastiškų scenų, tačiau jos su aktorių pagalba bus estetiškos, gal kiek neįprastos valstietiškai erotikai", - dėstė režisierius.

"Neturiu tikslo sukurti komercinio reginio, bet slapčia viliuosi, kad tai bus filmas ne tik man ir mano draugams, bet taip pat ir žiūrovui, - apie 2,5 mln litų biudžeto filmą kalbėjo A. Puipa. - Nedrįsčiau sakyti, kad šiuo metu filmuodamas, žinau, kaip atrodys užbaigtas filmas. Tai kelionė į nežinę be kompaso".

Pagrindinį Vikos vaidmenį atlieka aktorė Rasa Samuolytė, kurią J. Ivanauskaitės siūlymu, išbandęs dar bent dešimtį aktorių, pasirinko filmo režisierius. Kunigo vaidmenį filme vaidina aktorius Aleksas Kazanavičius, išprotėjusio dainininko, Vikos vyro vaidmenį atliks aktorius ir dainininkas Kostas Smoriginas.

Pasak režisieriaus, lietuviški filmai kuriami 2-5 metus, todėl tikimasi, kad per šį laikotarpį filmas turėtų pasiekti kino ekranus. Filmavimą planuojama baigti gegužės pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją