Spaudos konferencijoje trečiadienį buvo pristatyta LRT ilgalaikė strategija iki 2004 metų bei verslo planas iki 2006 metų. Pasak LRT pranešimo spaudai, ši strategija bei verslo planas buvo parengtas kartu su nepriklausomais vadybos ir finansų ekspertais. Dokumentai numato LRT perspektyvines veiklos kryptis, išsamiai analizuoja ilgalaikes rinkos tendencijas.

"Valstybės institucijos, priešingai nei verslas, Lietuvoje įpratusios gyventi šia diena, o į priekį eiti apgraibomis. Esu įsitikinęs, kad vadovaudamiesi šia strategija pradėsime kurti LRT , kaip modernią ir skaidrią organizaciją, aiškiai suvokiančią savo verslo tikslus, finansų srautus ir atsakomybes", - sakė V.Milaknis.

Anot jo, milžiniška 22,5 mln. litų skola, kurią paveldėjo dabartinė LRT administracija, - "tai išdava to, kaip buvo valdoma LRT". V.Milaknio teigimu, šių metų gruodžio 1 dienos duomenimis, ši skola sumažėjo iki 17,7 mln. Lt.

V.Milaknis teigė, kad sumažėjo ir mėnesinės LRT veiklos sąnaudos - to pasiekta, peržiūrėjus senas sutartis, mažinant darbuotojų skaičių, sujungiant Lietuvos radijo antrąją ir trečiąją programas, pasirašant taikos sutartis su kreditoriais.

Šiais metais LRT iš valstybės biudžeto buvo skirta daugiau kaip 42 mln. litų, kitais metais numatyta skirti 35, 5 mln. litų. Pasak V.Milaknio, ši suma nepakankama - vis dar nepadengtos skolos, treti metai neskiriama lėšų LRT techniniam atnaujinimui.

Jo nuomone, siekiant užtikrinti visuomeninio transliuotojo funkcijų vykdymą, turi būti patvirtintas pakankamas ir ilgalaikis finansavimo modelis.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją