Iš garsaus rusų rašytojo Levo Tolstojaus giminės kilusi keturiasdešimtmetė Aleksandra Tolstaja gyvena ant parako statinės – jos trijų vaikų tėvui, buvusiam bankrutaviusio Rusijos banko „Mežprombank“ akcininkui ir direktorių tarybos pirmininkui, 51 metų Sergejui Pugačiovui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Nuo praėjusių metų lapkričio buvęs bankininkas yra ieškomas Interpolo. Ši detalė nesutrukdė jo mylimajai susitikti su Rusijos rinkai skirto glamūrinio žurnalo „Tatler“ korespondenete ir papasakoti jai apie savo gyvenimą, kuris dabar gal ir nėra toks prašmantnus, tačiau ne mažiau spalvingas.


Istoriko Nikolajaus Tolstojaus dukra gimė ir augo Anglijoje, o į Rusiją pirmą kartą atvyko 1989 metais – tam, kad išmoktų Levo Tolstojaus gimtąją kalbą ir ja perskaitytų „Karą ir taiką“. „Tada aš nekalbėjau rusiškai, nieko nežinojau apie Rusiją ir, kalbant atvirai – ji mane nelabai domino“, - žurnalui „Tatler“ teigė A.Tolstaja.

1999 metais ji kartu su savo universiteto laikų drauge susiruošė į žygį žirgais garsiuoju Šilko keliu. Merginas lydėjo garsus Uzbekistano jojikas Šamilis Galimzjanovas, kuriam ir buvo lemta sužavėti garsaus rašytojo giminaitę. Romanas po atviru dangumi – taip žurnalas „Tatler“ įvardino šių dviejų žmonių meilę, kuri tapo tikru netikėtumu Šamilio mamai: „Ji – grafaitė, o mes – paprasti valstieičiai“. Šamilis ir Aleksandra santuokoje pragyveno dešimt metų, tačiau atsitiktinis susitikimas su Sergejumi Pugačiovu jos gyvenimą apvertė aukštyn kojomis.

Apie tai, koks prašmatnus buvo poros gyvenimas ketverius metus, kol buvo atversta banko bankroto byla, liudija sensancingas britų leidinio „Daily Mail“ straipsnis, pasirodęs tada, kai buvo areštuotos rusų milijardieriaus sąskaitos, o teismas nusprendė, kad jo šeima per savaitę pragyvenimui gali išleisti ne daugiau kaip dešimt tūkstančių svarų sterlingų. Britai buvo apstulbę, perskaitę, kad rusų oligarco mylimoji guožiasi, kad jai tokios sumos nepakanka – mat vien prašmatnios vilos išlaikymas Žydrojoje pakrantėje kainuoja 23 tūkstančius svarų per savaitę, o kur dar dvi namų tvarkytojos, trys auklės, du vairuotojai ir asmeninis treneris.

Tiesa, dabar Aleksandra Tolstaja teigia, kad leidinio redaktoriai iškraipė jos mintis. „Jiems labai knietėjo mane pateikti kaip išlepintą Mariją Antuanetę“, - žurnalui „Tatler“ guodėsi iš garsaus rašytojo giminės kilusi moteris.

Gyvendama su Sergejumi Pugačiovu Aleksandra susilaukė trijų vaikų. Jų fotografijomis išpuošta viena oligarcho namo siena. Kitos asmeninio archyvo nuotraukos, kaip pastebi „Tatler“ pašnekovė, išmėtytos dvidešimtyje aifonų.

„Mes tikrai susituoksime. Galbūt tai nutiks greitai, - žurnalui „Tatler“ sakė vyro nekaltumu šventai tikinti A.Tolstoja. - Aš žinau, kaip stipriai jis mane myli. Net ir mano tėvai, kurie iš pradžių pergyveno ir norėjo, kad mes kuo greičiau susituktumėme, nusirmaino ir yra laimingi, nes mato, kokie esame laimingi mes. Rodos, jie iš viso užmiršo, kad mes nesame vyras ir žmona“.