TV3 televizijai atsisakius laidos ,,Dzin“, o šiai perėjus į LNK su nauju pavadinimu „Oplia!“, V.Cololo buvo užkirstas kelias į „Lietuvos talentus“, kuriuose buvo vienas vedėjų, taip pat į laidą „Be grimo“, į kurią buvo pakviestas filmuotis.

Televizijos pasaulyje iš vieno į kitą kanalą persikeliančios laidos nėra naujiena, tačiau paprastai apie pasikeitimus informuoja prieš mėnesį ar du. Pasak V.Cololo, jiems apie „Dzin“ atsisakymą buvo pranešta paskutinę minutę.

V. Cololo žeidžia tai, jog laida ,,Dzin“ sulaukdavo didesnių reitingų nei kai kurios kitos laidos ir, anot jo, visuomet patekdavo į labiausiai žiūrimų laidų dvidešimtuką, tačiau paaiškinimo, kodėl laidos buvo atsisakyta, iš atsakingų asmenų nesulaukė.

,,Paėmė ir naglai nutraukė jau kitą dieną, todėl mes taip paprastai paėmėme ir perėjome į LNK. Turėjom dar nemažai laidų, nufilmuotų į priekį. Ir mus remiančios kelionių agentūros reklama turėjo rodytis, nes daug filmuota Turkijoje. Tai yra išvis beprotiška ir nesąmoninga, kai taip elgiamasi dėl asmeninių priežasčių – biznyje taip nesielgiama“, - apmaudo neslepia Vitalijus Cololo ir priduria, jog nukentėjo ir žiūrovai, ir laida ,,Dzin“ bei ,,Lietuvos talentai“, ir prodiuseriai, ir aktoriai, ir dar ne vienas su projektais susijęs asmuo.

V. Cololo labiausiai apmaudu, jog skandalas kilo dėl jam nesuvokiamų priežasčių.

,, Aš manau, kad tai yra televizija ir žmonėms visiškai neįdomu, kad pas tave yra Napoleono sindromas ir kad tu nori tai įrodyti kitiems, paprastiems žmonėm, - savotiškai į neįvardintą TV3 asmenį kreipėsi V.Cololo. – Bet, kaip sakoma, kada nors viskas išaiškės. Ir, kaip sako vienas mano pažįstamas, Dievulis nubaus tą žmogų, kuris kaltas. Aš manau, kad buvo tiesiog pinigų taupymas, bet kadangi yra projektų, kurie tikrai nereitinginiai, kuriuos buvo galima drąsiai patraukti, bet kažkodėl dėl asmeninių problemų buvo patraukta šita laida. Yra vienas žmogus, kuris turbūt turi kažkokių problemų - aš nežinau. Kažkokių vis tiek turi, jeigu taip daro. Nes jis turbūt mano, kad yra Dievas ir kad nepakeičiamų nėra. Matot, tai yra ne televizijų problema ir ne prodiuserių, aš manau, kad tai yra dėl asmeniškumų. Kaip aš sakau – Dievulis jį vėliau ar anksčiau nubaus“, - kalbėjo V. Cololo, o kitame laido gale pasigirdęs moters balsas garsiai pabrėžė, jog ,,jį jau nubaudė“.

V. Cololo tikisi, jog į televiziją, kurioje praleido daugiau nei dešimt metų, dar sugrįš su naujais projektais. ,,Ten nuostabūs žmonės, fantastiški prodiuseriai ir visa kita, bet vienas žmogus...Tai padaryta begėdiškai“, - kalbėjo V.Cololo.

Galima tik spėti, jog Vitalijus Cololo kalba apie TV3 vyriausiąjį prodiuserį Jurgį Jefremovą, kuris prieš pora dienų Vilniuje policijos pareigūnams įkliuvo neblaivus. Portalas 15min.lt rašė, jog apie įtartiną už Chrysler Sebring vairo sėdintį vairuotoją policijai pranešė gyventojai. Ant priekinės automobilio dalies rasti švieži apgadinimai, J. Jefremovui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis ir dabar laukia teismas.

TV3 atstovė spaudai Rita Markeliūnaitė tikina, jog ,,jokių nesutarimų tikrai nebuvo“.

,, TV3 kanalo vadovybė dėl įvairių ekonominių ir strateginių priežasčių nuo lapkričio mėnesio nusprendė laidos ,,Dzin“ atsisakyti. Vitalijui buvo pateiktas pasiūlymas, nebelikus laidos ,,Dzin“, dirbti vien tik ,,Talentuose“, o nuo Naujų metų darbuotis kitame projekte. Tačiau Vitalijus, nors ir buvo prašomas nedaryti skubotų sprendimų, be jokio pranešimo pasirodė LNK laidos anonse, iš ko mes ir supratome jo pasirinkimą. Didžiųjų kanalų strategija yra tokia, kad tie patys vedėjai negali vesti laidų ir viename, ir kitame kanale, todėl ir teko atsisakyti V. Cololo vedėjo vietos ,,Talentuose“. Linkime Vitalijui Sėkmės LNK projektuose“, - santūriai apie V.Cololo pasitraukimą iš TV3 dėstė R.Markeliūnaitė.