„Kūrinys „Susiskaldęs“ yra apie mūsų, kūrybos ir aplinkos santykį. Apie asmeninius išgyvenimus, kuomet atrodo, kad niekas tavęs nesupranta. Nesupranta, ką tau reiškia tavo veikla ir kokia yra jos svarba tavo asmeniniame gyvenime. Daina pasakoja apie vidinį lūžį, kuomet pasiekiamas aukščiausias išsekimo, nusivylimo ir nežinios taškas, kai nebėra jėgų judėti toliau, nelieka pasitenkinimo nuveiktais darbais, viskas atrodo juoda ir kartojasi lyg nesibaigiantis ciklas. Kūrinys parodo tamsesnę kūrėjų kryptį pasirinkusių žmonių gyvenimo pusę. Ekranai meluoja dažnai, kaip ir socialinė erdvė“, – pasakoja grupės nariai Karolis Talutis ir Deividas Alejūnas.

Kūrinio autoriai naujajame klipe atskleidžia savo žmogiškąją pusę. „Mes neprivalom visada šypsotis ir būti politkorektiški, nes kažkas taip pasakė. Ar visada būti žvaliam, energingam ir kalbėti malonius dalykus yra viešo žmogaus norma? Kiekvienas turi sunkių momentų ir kažkada pratrūksta. Šioje dainoje pratrūkome mes, kad galėtume judėti tolyn į šviesą“, – atvirauja vaikinai.

Kūrėjų teigimu, susiskaldymo būsena yra sunkiai pakeliama, tačiau yra būdų, jiems padedančių ją išgyventi. „Susiskaldymas aplanko tada, kai nesupranti, kas esi, koks yra tavo tikslas ir ar apskritai visame tame, ką darai, yra prasmė. Išgyventi šią būseną man padeda kokybiškas poilsis ir laisvalaikis, knygos, meditacija, pokalbiai su draugais. Dažnai apie tai kalbam savo kūriniuose, nešam šia vėliavą ir patys ja vadovaujamės, kad jei blogai – kalbėk, jei sunku – prašyk pagalbos. Šiuo atveju kalbėjomės tiek tarpusavyje, tiek išleisdami dainą ir su klausytojais“, – sako Deividas ir Karolis.

Vaikinai priduria, kad iš viso jų albumo „Ramybė“ kūrinių būtų galima sukurti filmą. „Tokia ir buvo pirminė albumo idėja. Jame yra daug dinamiškų dainų, kurias galima vizualizuoti. Su vaizdo klipais jos atsiskleistų dar kitaip. Juk mes ir rašėme albumą ne kaip singlų kratinį, o kaip istoriją, turėjome scenarijų muzikai. Tačiau vaizdo klipui pasirinkome vieną emociškai stipriausių kūrinių. Tai nėra ta daina, kurią žmonės klauso be sustojimo. Tai yra mažas mūsų filmas, kuriam reikėjo stipraus klipo“, – sako grupės „8 Kambarys“ nariai.

„Norėjome vizualiai išpildyti ir atskleisti tamsesnę, bet kartu labai žmogišką albumo „Ramybė“ pusę. Šis klipas atskleidžia Karolį ir Deividą visai kitomis spalvomis – jis turi stiprų scenarijų, todėl netrūksta vaidybinių elementų, kuriuos grupės nariams reikėjo įgyvendinti. Be kinematografo Alano Cibulsko, prodiuserio Benedikto Radzevičiaus ir režisieriaus Nerijaus Širvio energijos ir užsispyrimo visa tai nebūtų pavykę. Mums tai yra vienas didžiausių klipų grupės karjeroje“, – atskleidžia grupės prodiuseris Ričardas Fedasiukas.

Pasak klipo kūrėjų N. Širvio ir A. Cibulsko, vaizdo klipas yra apie vidinius demonus ir tai, kaip mes su jais kovojame, todėl šią idėją nuspręsta perteikti siurrealistiškai, atskleidžiant vidinius personažų pasaulius.

„Siekėme sukurti kuo tikroviškesnį efektą, jog grupės nariai pasirodo kartu su savo antrininkais. Klipe yra ne viena scena, pareikalavusi daug fantazijos ir pasiruošimo bei kėlusi nemažai iššūkių. Norėjau, kad klipo scenos sukeltų žiūrovui įspūdį: „O, geras, kaip jie tai padarė?!“, – pasakoja klipo režisierius N. Širvys.

Pasak A. Cibulsko, vienos išskirtiniausių scenų – Deivido kabėjimas žemyn galva, smūgis Karoliui buteliu per galvą ir klipą vainikuojantis automobilio deginimas, pareikalavę nemažo pasiruošimo ir papildomų saugumą užtikrinančių priemonių.

„Prireikė kelių repeticijų, kad sėkmingai įgyvendinčiau kabėjimą žemyn galva. Buvo įdėta daug pastangų, kad viskas pavyktų saugiai. Vis dėlto, tai buvo labai smagi patirtis“, – prisimena Deividas.

„Norėjome, kad klipe būtų kuo daugiau tikrų emocijų. Vienoje iš savo scenų turėjau būti išvargęs ir išsekęs. Svarsčiau, kaip tai padaryti, nes tuo metu buvau gana geroje vidinėje būsenoje. Naktį prieš filmavimą specialiai mažai miegojau, klausiau muzikos, kuri žinojau, jog sužadins manyje sunkias emocijas ir prisiminimus. Taigi, į filmavimo aikštelę atvykau pakankamai „susiskaldęs“ – jaučiau keistą disbalansą, kadangi reikėjo gerokai sudrumsti vidinę ramybę ir įsileisti į save daug neigiamų emocijų“, – pasakoja Karolis, kuriam itin įsiminė butelio skaldymo į galvą filmavimo scena.

„Vienas butelis dar nieko, bet tą dieną į mano galvą sudaužėme net keturis butelius. Nors buvo naudojamas netikras stiklas, tačiau kitą dieną smūgių pasekmės vis tiek jautėsi. Taip pat filmuojantis man teko daug isteriškai juoktis. Iš pradžių man nebuvo sunku tai atlikti, bet dienos pabaigoje pasiekiau juoko limitą, kuris, pasirodo, jog egzistuoja. Taip daug juokdamasis ir rėkaudamas visiškai prarėkiau savo balsą, kuris atsistatė tik po savaitės“, – šypsodamasis prisimena Karolis.

Išvyskite naujausią grupės „8 Kambarys“ vaizdo klipą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją