Lapkričio 23 dieną „Žalgirio“ areną drebins net 4 pasaulinės žvaigždės

Po ilgų derybų į vieną koncertą pavyko pakviesti net 4 pasaulinio lygio žvaigždes, rašoma pranešime spaudai. Į „Žalgirio“ areną atvyks tikra Švedijos legenda „Jenny from ACE OF BASE“, kultinis „DR. ALBAN“, 90-tųjų pop muzikos karaliai – „MR. PRESIDENT“ ir pasaulinė žvaigždė – „HADDAWAY“! Visi šie atlikėjai buvo vieni populiariausių devintajame dešimtmetyje, o jų albumai ne kartą tapę platininiais ir buvo parduoti milijoniniais tiražais.

DR. ALBAN

„Dr. Alban“ – bene garsiausias pasaulyje odontologas. 1993 metais pirmą kartą atlikta daina „It’s My Life“ akimirksniu tapo superhitu. Šios dainos muzikinis vaizdo klipas pasiekęs virš 20 milijonų peržiūrų „Youtube“ kanale, o „Spotify“ platformoje – beveik 210 milijonų perklausų. Šis kurinys iki šiol skamba žymiausiose radijo stotyse ir garsiausiuose pasaulio klubuose bei festivaliuose. Neatsitiktinai daktaru pasivadinęs atlikėjas, Švedijoje gyvenantis, Nigerijoje gimęs ir apie daktaro karjerą, bet ne apie muziką svajojęs Alban Uzoma Nwapa, netikėtai tapo tikra pasauline žvaigžde. Kiti žymiausi atlikėjo hitai: „Hello Afrika“ ir „One Love“ parduoti beveik dviejų milijonų tiražu.

JENNY FROM ACE OF BASE

Dar vienas „perliukas“ renginyje – Švedijos popmuzikos sensacija vadinama grupės „Ace of Bace“ narė Jenny Berggren. Legendinės grupės pristatinėti nebūtina, nes ji žinoma nuo Majamio iki Niujorko, nuo Paryžiaus iki Honkongo, nuo Europos iki daugelio Azijos šalių. Švedijos žvaigždžių superhitus „The Sign“, „All That She Wants“, „Beautiful Life“, „Life is a Flower“ vienu metu kartu dainavo daugelio pasaulio šalių gyventojai, o Tel Avive – net 54 tūkstančiai žiūrovų! Dėl grupės sudėties ir tarpusavio gerų santykių dažnai su kitu švedų kvartetu ABBA lyginami „Ace of Bace“ gali pasigirti ir įspūdingais rekordais – daina „Happy Nation“ (The Sign) pateko į pasaulio rekordų „Guinness“ knygą (debiutinis albumas parduotas 23 milijonų tiražu), o Žemėje gyvena mažiausiai 33 milijonai žmonių, kurie nusipirko bent vieną legendinės grupės albumų.

MR. PRESIDENT

Vokietijos „Eurodance“ šokių muzikos legenda „Mr. President“ yra gerai žinomas visame pasaulyje. Didžiausią nuostabą kelia tai, kad grupė susikurė mažame Bremeno miestelyje, bet akimirksniu tapo populiari visoje Vokietijoje, o veliau ir už jos ribų. Neabejotinai tokį sekmės šuolį nulėmė pasauliniu tapęs hitas „Coco Jambo“. Na, ir turbūt nerasite nei vieno žmogaus Lietuvoje, kuris bent kartą nėra girdėjes ir šokęs pagal šią dainą bent kartą savo gyvenime. Europoje grupė taip pat garsėja tokiais šokių hitais kaip: „Up’n Away“, „I’ll Follow the Sun“, „I Give You My Heart“, „4 on the Floor“, „Jojo Action“ ir hitais tapę albumai „Up’n Away – The Album“ ir „We See the Same Sun“.

Lietuvos publikos numylėtinis – HADDAWAY

Šis atlikėjas į „90 Disco Fest“ festivalį yra pakviestas antrą kartą.

„What is Love?“ – ko gero, nėra pasaulyje šalies, kurioje neskamba ši kultinė, unikalaus balso savininko Nestor Alexander Haddaway arba tiesiog „Haddaway“ daina. Trinidade gimęs, o vėliau į Vokietiją persikėlęs gyventi Haddaway, neatsitiktinai buvo vadinamas Europos šokių muzikos karaliumi. Amerikietiškojo futbolo komandoje „Kelno Krokodilai“ žaidęs, laisvalaikiu muziką kūręs bei kilimus pardavinėjęs Haddaway net negalėjo įsivaizduoti, kad pasaulyje bus parduota daugiau nei 30 milijonų jo muzikos albumų. 1993 metais jo debiutinis singlas „What is Love?“ užkariavo beveik visą Europą, Aziją, Pietų ir Šiaurės Ameriką.

„Haddaway“ leido superhitą po superhito („Life“, „I Miss You“, „Rock My Heart“, „Catch I Fire“) ir per metus surengdavo net po 100 koncertų. Atlikėjas pažadėjo sudainuoti geriausias savo dainas „Žalgirio“ arenos publikai ir Kaune surengti nepamirštamą šou.

Be atlikėjų pasirodymų, „Žalgirio“ arenoje bus surengtas įspūdingas šou, kuriam pradėta ruoštis jau nuo pirmų dienų. Vakaro metu bus galima išvysti lazerių šou, arenoje bus sumontuota įspūdingas kiekis garso bei šviesų, ypatingo dydžio scena ir didžiulis LED ekranas. Prieš renginio pradžią bei tarp atlikėjų pertraukėlių metu, vakaro nuotaika rūpinsis ir žiūrovus šokdins dar du Lietuvos didžėjai.

Praėjusio renginio akimirkos: