Kūrinys be žodžių, mitologinės vandens būtybės ir vidinė nuojauta

„Kingdom of Sirens“ – kūrinys iš liepą pasirodžiusio mano antrojo albumo „The Journey“ (liet. „Kelionė“). Jis buvo įkvėptas mitologinių vandens būtybių – sirenų, kurios savo gražiu dainavimu viliodavo jūreivius. Tai vandens siaubo padarai pasislėpę už gražios išvaizdos ir vilionių fasado. Nuojauta ilgai kuždėjo, kad būtent šiam kūriniui reikia vizualo, tačiau kurį laiką nesiryžau žengti tokio žingsnio. Tai nišinis kūrinys, todėl pradžioje atrodė neverta investuoti į vaizdo klipą. Reikėjo užsimerkti prieš visą išorinį triukšmą rėkiantį apie muzikos verslo strategijas ir tiesiog klausyti savo vidinio balso kuris aiškiai sakė sukurti vizualą, nesvarbu daug ar mažai žmonių jį pamatys.“ – pasakoja atlikėja.

„Kalbant apie pačią muziką – ne paslaptis, kad mane įkvepia galingas, epiškas, kinematografiškas skambesys. Jau kuris laikas brandinau idėją sukurti muzikos kūrinį be žodžių, kur vokalas yra tik dar vienas instrumentas. Visą istoriją pasakoja tik muzika ir taip suteikia galimybę klausytojui pačiam interpretuoti bei kurti vaizdinius savo galvoje.“ – pasakoja Agnė.

Kūrybinis procesas ir filmavimas pasibaigęs vizitu Santariškių ligoninėje

„Kūrinio sukūrimo procesas buvo vienas ilgiausių iš viso albumo, prie jo dirbome ne vieną mėnesį. Kūrėme tryse: aš, muzikos kūrėjas Vilius Tumalavičius ir prodiuseris Vitalijus Rodevič. Nors nuo pat pradžių žinojome kokia linkme norime judėti, tačiau nebuvo išvengta ir perdarymų. Kadangi kūrinyje nėra žodžių, reikėjo nemažai paplušėti prie skirtingų vokalinių tembrų, kurie perteiktų sirenų istoriją. Su balsu išdarinėjau tokius dalykus, kurių man tikrai nebūtų leidę mano dėstytojai klasikinėje muzikoje.“ – juokiasi dainininkė.

„Klipo filmavimo procesas buvo ganėtinai sklandus, tačiau neišvengta ir kuriozų. Po filmavimų teko vykti ir į Santariškių ligoninę dėl dabar jau juokingos priežasties. Klipe turėjau būti su violetinėmis akimis, todėl pirmą kartą gyvenime man buvo įdėti kontaktiniai lęšiai. Visą filmavimo dieną su jais puikiai išbuvau, tačiau naktį grįžus namo jų niekaip nepavyko išimti, akys pradėjo tinti, rausti, teko skubėti pas oftalmologą. Patikrinus akis rado kelis sužeidimus, reikėjo savaitę lašinti antibiotikus. Nepaisant šio nuotykio, visa kita ėjosi tikrai gerai. Mūsų mažytei klipo komandai orai ir gamta buvo draugiški, o ypač jūra kurioje teko nemažai filmuotis dieną ir naktį.“ – džiaugiasi dainininkė.

„Džiaugiuosi, kad viską nufilmavo ir paruošė režisierius/operatorius Aurimas Urbanas, su kuriuo dirbome ir anksčiau. Gerai jaučiame vienas kitą, todėl buvo lengva įsijausti į Sirenos vaidmenį. Šis klipas stipriai skiriasi nuo praeitų mano darbų. Jis aštresnis, tamsesnis, aistringesnis. Nemažai buvo panaudota įvairių vaizdo efektų kurie kartu su mūsų mistiška pajūrio gamta sukūrė tikrą sirenų karalystės pasaulį ekrane. Vidinis balsas nemelavo – vizualas tik dar labiau padėjo įprasminti kūrinio idėją, todėl svajoju, kad kuo daugiau žmonių pamatytų šį darbą ir nors akimirkai nusikeltų į sirenų pasaulio karalystę“, – rezultatu džiaugiasi dainininkė.

Klipą pamatyti galite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją