Ne vienerius metus G. Zdanytė per gyvenimą žengė lydima muzikos, tačiau dar vaikystėje į didžiąsias muzikos scenas įžengusi, o vėliau savo jėgas įvairiuose muzikiniuose televizijos projektuose išbandžiusi jaunoji atlikėja ir dainų kūrėja sako, kad tikrąjį savo skambesį ji atrado dar visai neseniai.

„Galima sakyti, kad su muzika ir scena aš užaugau. Teko daug patirti, išmokti ir tuo pačiu paieškoti tikrosios savęs. Atrodo, kad dabar jau žinau, kaip noriu skambėti ir kokį jausmą noriu transliuoti atlikdama dainas. „Tu neieškok“ – visiškas to atspindys. Tie, kurie mane pažįsta, iškart atkreipė dėmesį, kad ši daina tokia, kokia esu ir aš pati – rami, švelni, jausminga ir šiek tiek paslaptinga“, – šypsojosi Gabija.

Gabija Zdanytė

Jaunoji atlikėja mintimis nusikėlė ir į dienas, kada gimė pirmosios jos debiutinio kūrinio eilutės. Kūrybiniame procese merginai teko gerokai pasikapstyti savo prisiminimuose, kurie galvoje esą gyveno jau labai ilgai.

„Iš tikrųjų, pats dainos tekstas mano galvoje gimė jau gana seniai, tiesiog reikėjo išlaukti tam tikro laiko, kada visas išrašytas mintis, žodžius aš pagaliau pasiryžau visiškai paleisti. Šiandien taip ir jaučiuosi – atrodo, kad tikrai paleidau visus tuos prisiminimus. Dabar tikiuosi, kad žmonės, kurie klausys šią dainą, joje atras bent dalelę savo gyvenimo patirčių ir tai mus suartins“, – dalijosi ji.

Be to, kaip teigė pati Gabija, telefone ji iki šiol laiko šimtus dainos „Tu neieškok“ versijų.

„Skirtingų versijų buvo tikrai daug, bet tai yra proceso dalis. Kadangi šią dainą pati sukūriau daugiau nei prieš dvejus metus, bėgant laikui keitėsi ir supratimas, ir tam tikri mano pačios norai. Ši – galutinė versija – man patinka labiausiai. Kai šalia atsirado nepaprastai talentinga komanda – suprasti, ko noriu, tapo daug paprasčiau“, – teigė ji.

Gabija taip pat prasitarė, kad viena turima jos dainos versija – visiška priešingybė tam, kaip „Tu neieškok“ skamba šiandien.

„Įdomu tai, kad prieš kiek daugiau nei metus šiai dainai teko pagyventi ir elektroninės muzikos skambesyje. Skambėjo tikrai įdomiai, kitaip, bet niekaip neprisijaukinau to varianto. Kai pagaliau susipažinau su dviem talentingais jaunuoliais – Titu Astafejevu ir Benu Kukeniu-benny b – ir kai pradėjome kartu dirbti, labai džiaugiausi, kad anksčiau nepadariau skubotų sprendimų“, – juokėsi ji.

Kūrinys „Tu neieškok“ – pirmoji Gabijos solinė daina, tačiau patirties muzikos pasaulyje ji jau turi.

„Nuo mažens dainavau vaikų muzikos grupėje. Vėliau patapome merginų grupe. Visada buvo paprasta ir smagu, kai scenoje buvau ne viena. Tiesą sakant, visada ir svajojau būti ne solistė, o kokios nors grupės narė, bet tam tikru metu turbūt atėjo laikas išbandyti savo jėgas vienai“, – pasakojo Gabija.

Gabija Zdanytė

Ir nors merginai jau teko dainuoti didelėse scenose, ji neslepia, kad ši premjera jai kėlė nemažai nerimo. Jaunoji kūrėja sako, kad pradžioje jai buvo kiek baisu pagalvoti apie tai, kad dalindamasi savo kūryba į savo gyvenimą ji ima įsileisti net ir tuos, kurie apie ją ir jos asmenybę žino labai mažai, tačiau, kad ir ką pagalvotų kiti, ji teigė norinti tiesiog išlikti tikrąja savimi.

„Prieš keletą savaičių, jau artėjant dainos premjerai, vienas žmogus, neturintis visiškai jokio ryšio su muzika, išgirdo mano dainą ir ėmė man pasakoti, kokia turėčiau būti, kad būčiau įdomi, ką turėčiau daryti, kad žmonės norėtų manęs klausytis ir, kad nebūčiau tik viena iš tūkstančių savo svajones pildančių dainininkių. Jo bandytos man priskirti taisyklės ir savybės buvo visiškai ne apie mane. Prisiminusi tai, kokia buvau prieš kelerius metus, supratau, kad tada galbūt būčiau visiškai palūžusi ir net nebūčiau išdrįsusi išleisti šios dainos, bet dabar man svarbiausia visiškai būti savimi. Tikrai nenoriu piešti tobulo paveikslo spalvomis, kurios man net nepatinka“, – atviravo Gabija.

Iš Marijampolės kilusi, o dabar sostinėje sėkmingai savo tikslų siekianti mergina džiaugiasi, kad pirmieji klausytojai jos debiutinį kūrinį jau įsileido į savo širdis. Ji žada, kad ateityje viešumoje pasirodys ir daugiau jos dainų, o kol kas, kaip teigė pati Gabija, ji nori pasimėgauti akimirkomis, kurių laukė labai ilgai.