„Nežinau, kodėl mane aplankė tokia mintis, bet galvojau apie dviejų žmonių santykius – tokius, kai vienas santykiuose jau labiau iš reikalo, iš patogumo, o ne iš meilės jausmo.

Vysčiau mintį, kaip ilgainiui tam tikri dalykai tampa nebe tokie svarbūs, nebe romantiški, nebejaudina. Leidau sau fantazuoti, kartu taip padėdamas įsivaizduojamam žmogui sukaupti drąsą pabėgimui iš santykių“, – dainos istoriją pasakojo Mantas.

„Eilutė „rankos sunertos ir tylim „Coldplay“ fone“ labiausiai apibūdina tokį jausmą. „Coldplay“ muzika galvoje tokia be galo euforiška ir šviesi, o realybėje du žmonės susikibę tiesiog stovi lifte ir tyli. Šis vaizdas nuolat sukosi mano mintyse, norėjosi šią akimirką išplėsti, pajausti.“

Mantas Ben

Nors kūrinys kalba apie kartais labai sunkius dalykus, atlikėjas tikisi, kad „Palieki rytojui“ paliks klausytojui pačius šilčiausius jausmus.

„Visai nenorėjau, kad daina būtų lėta ir liūdna – siekiau polėkio, šviesios perspektyvos, drąsos jausti, kad „man viskas bus gerai, judu tolyn stipresnis“, labiau mylintis, siekiantis surasti tą vienintelį. Tikiuosi, kad paklausysit ir rasit kažką sau“, – sakė Mantas Ben.