Dėl šios ligos sergantieji galiausiai tampa „žmonėmis – statulomis“, nes ligai progresuojant, kūnas sustingsta surakintomis pozomis, todėl žmogus nebegali nei vaikščioti, nei kalbėti, rašo dailymail.co.uk.

Nors SŽS nėra pagydoma, yra metodų, galinčių sulėtinti ligos progresavimą, ir Celine atskleidė, jog daro viską, ką gali, kad sušvelnintų savo simptomus.

54 metų dainininkė ketvirtadienį graudžiu įrašu socialiniame tinkle „Instagram“ kreipėsi į savo gerbėjus ir atskleidė, kad dėl šios ligos buvo priversta atšaukti savo gastroles Europoje.

„Sveiki visi, atsiprašau, kad taip ilgai nieko nerašiau. Labai jūsų visų pasiilgau ir negaliu sulaukti, kada galėsiu žengti į sceną ir su jumis asmeniškai pasikalbėti“, - rašė ji.

„Kaip žinote, visada buvau tarsi atvira knyga, ir anksčiau nebuvau pasiruošusi ką nors atskleisti, bet dabar esu pasirengusi“.

„Ilgą laiką mane kamavo sveikatos problemos, ir man buvo tikrai sunku pripažinti savo sunkumus ir kalbėti apie viską, ką išgyvenau“.

„Neseniai man buvo diagnozuotas labai retas neurologinis sutrikimas, vadinamas sustingusio žmogaus sindromu, kuriuo serga maždaug vienas žmogus iš milijono“.

„Nors mes vis dar tyrinėjame šią retą būklę, dabar jau žinome, kad būtent ji sukeldavo man spazmus“.

Pasakodama apie tai, kokią įtaką jai padarė ši liga, Celine tęsė: „Deja, šie spazmai turi įtakos kiekvienam mano kasdienio gyvenimo aspektui ir kartais sukelia sunkumų vaikštant, taip pat neleidžia man naudotis balso stygomis ir dainuoti taip, kaip anksčiau“.

„Man skaudu jums tai pranešti, bet tai reiškia, jog vasario mėnesį negalėsiu atnaujinti savo gastrolių Europoje“.

„Su manimi dirba puiki gydytojų komanda, padedanti man jaustis geriau, ir mano brangūs vaikai, kurie mane palaiko ir man padeda“.

„Kiekvieną dieną plušu su savo sporto medicinos terapeutu, kad atgaučiau jėgas ir vėl galėčiau koncertuoti, bet turiu pripažinti, kad tai yra tikra kova“.

„Viskas, ką žinau, yra tai, kad visą savo gyvenimą dainavau ir būtent dainuoti man patinka labiausiai“.

„Labai jūsų pasiilgau. Pasiilgau jūsų salėje, kai matau jus nuo scenos dainuodama“.

„Rengdama savo šou, visada atsiduodu 100 procentų, bet dabar mano būklė neleidžia man to daryti“.

„Kad vėl galėčiau jums pasirodyti, šiuo metu neturiu kito pasirinkimo, kaip tik susitelkti į savo sveikatą. Tikiuosi, kad man pavyks atsigauti“.

„Tam skiriu visą savo dėmesį ir darau viską, ką galiu, kad pasveikčiau“.

„Noriu labai jums padėkoti už jūsų linkėjimus, meilę ir palaikymą mano paskyroje. Tai man labai daug reiškia“.

„Rūpinkitės savimi. Būkite sveiki. Aš jus, bičiuliai, labai myliu ir tikrai tikiuosi, kad netrukus vėl galėsiu jus pamatyti“.

Celine pirmą kartą apie savo sveikatos problemas užsiminė sausio mėnesį, kai atšaukė savo pasaulinių gastrolių „Courage“ koncertus Šiaurės Amerikoje, turėjusius įvykti nuo kovo 9 iki balandžio 22 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją