Antrąjį rudens mėnesį net penkis šalies miestus aplankys žymiausio pasaulio cirko „Cirque du Soleil“ pristatomas ekstremalus šou „Pulse“, Vilniuje teatro mylėtojai toliau mėgausis tarptautiniu festivaliu „Sirenos“, o Kaune ir Klaipėdoje pirmą kartą lankysis eurodance muzikos legendos „Cascada“ ir „Basshunter“.

Ekstremalus šou „Pulse“

Spalio 2-11 d. (5 didžiausi Lietuvos miestai)

Didžiųjų spalio renginių maratoną atidarys Monte Karlo cirko žvaigždžių pasirodymai, kuriuose riaumos motociklų variklio gausmas ir audringos ovacijos. Spalio pradžioje penkiuose didžiausiuose šalies miestuose Lietuvai prisistatys aštrių pojūčių mėgėjų amą atimsiantis ekstremalusis šou „Pulse“, kupinas unikalių, novatoriškų ir sensacingų triukų. Spalio 2 dieną šou vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje, spalio 7 dieną Vilniaus „Twinsbet“ arenoje, spalio 8 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, spalio 10 dieną „Šiaulių“ arenoje ir spalio 11 dieną Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje.

Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“

Spalio 2-11 d. (Vilnius)

Spalio pradžia taps tikromis teatro mylėtojų Kalėdomis, nes dvejose sostinės scenose vyks dar septyni Vilniaus tarptautinio teatro festivalio „Sirenos’24“ spektakliai. Sostinės „Menų spaustuvės“ scenoje bus rodomi spektakliai „Pleasant Island“ (spalio 2 d.), „Out Of The Blue“ (spalio 3 d.), „Marijos miestas. Apgulties dienoraščiai“ (spalio 5 ir 6 d.) bei „Šiandien niekas nežuvo“ (spalio 10 ir 11 d.), tuo metu Lietuvos nacionaliniame dramos teatro spalio 8 ir 9 dienomis žiūrovai galės mėgautis spektakliu „Vidinis paveikslas“.

„Thirty Seconds to Mars“ roko šou

Spalio 4 d. (Kaunas)

Po daugiau nei penkerių metų pasaulines gastroles rengianti kultinė amerikiečių roko grupė „30 Seconds To Mars“ spalio 4-ąją pasirodys Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur pristatys „Seasons World Tour 2024“ šou. Siekiant nustebinti gerbėjus, grupės lyderis Jaredas Leto įkopė 102 aukštų dangoraižį „Empire State Building“ Niujorke, JAV, nuo kurio stogo paskelbė apie gastroles. Unikalus turo paskelbimas tapo pirmuoju atveju, kai žmogus legaliai įkopė į šį dangoraižį ir buvo oficialiai užfiksuotas Gineso rekordų knygoje. Koncerte Kaune grupė pristatys naujausią savo albumą „It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day“ ir atliks didžiausius karjeros hitus.

Naujo „Fink“ albumo pristatymas

Spalio 10 d. (Vilnius)

Garsi anglų grupė „Fink“ šiemet gerbėjams pristatė dvigubą dovaną: paskelbė apie koncertą Vilniuje ir išleido naują albumą „Beauty In Your Wake“. Būtent jam pristatyti ir bus skirtas spalio 10 dieną menų fabriko „Loftas“ scenoje vyksiantis šou, kuriame, be abejo, skambės ir populiariausi grupės hitai. Triskart mūsų šalyje viešėjęs „Fink“ atlikėjas Finas Greenallas apie Lietuvą atsiliepia pačiais geriausiais žodžiais ir atskleidžia, kad koncertas Vilniuje praeityje jiems atvėrė duris į kitas Baltijos šalis, todėl sugrįžti į Lietuvą – vienas malonumas.

Sakartvelo nacionalinis baletas „Sukhishvili“

Spalio 11 d. (Vilnius)

„Aštuntasis pasaulio stebuklas“ – taip tarptautinė žiniasklaida pavadino „Sukhishvili“ ansamblį, o tuo spalio 11 dieną koncertų salėje „Compensa“ savo akimis galės įsitikinti ir žiūrovai Lietuvoje. Dar 1945 metais Iliko Sukhishvili ir Nino Ramishvili įkurta baleto trupė tapo pirmuoju profesionalus ansambliu Sakartvele. Nuo to laiko kolektyvas surengė virš 300 tarptautinių gastrolių, aplankė penkis žemynus ir 88 šalis, surengė apie 25 tūkst. koncertų, kuriuose apsilankė apie 90 milijonų žiūrovų. Paskubėkite, nes bilietų į pasirodymą – beveik neliko.

Miesto bliuzo festivalis „Kaunas Blues“

Spalio 11-12 d. (Kaunas)

Tarptautinis miesto bliuzo festivalis „Kaunas Blues“ sugrįžta su pasaulinio garso atlikėjų koncertais Kauno sporto halėje, naktinėmis jam sesijomis ir nemokama dieninė dalimi Kauno stoties rajone. Šiemet festivalyje pasirodys Othmanas Wahabi su grupe, amerikiečių duetas „Big Mama Blues“, kurį sudaro JJ Thames ir Crystal Thomas, Malio ir Italijos muziką suvienisiantys Baba Sissoko ir „Mediterranean Blues“, garsusis amerikiečių bliuzmenas Walteris Troutas su grupe, o taip pat Ianas Siegalas ir Luca Giordano grupė. Pagrindiniai koncertai vyks Kauno sporto halėje, o festivalio jam sessions bus rengiamos Kauno „Volfas Engelman“ galerijoje.

Neeilinis Asmik Grigorian koncertas

Spalio 14 d. (Vilnius)

„Vilnius City Opera“ kūrėjai grįžta su trenksmu ir pristato Richardo Strausso operą „Salomėja“, kurioje pagrindinę rolę atlieka viena garsiausių operos solisčių visame pasaulyje, lietuvė Asmik Grigorian. Spalio 14 dieną Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertų salės scenoje kartu su A. Grigorian pasirodys garsiausias šalies bosas-baritonas Kostas Smoriginas, o režisierės ir prodiuserės Dalios Ibelhauptaitės suburtas Lietuvos operos žvaigždynas bei Lietuvos simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus, užgniauš kvapą šalies melomanams. Deja, bet visi bilietai į šį „Pakartojimo nebus“ ciklo renginį – jau išparduoti.

Vienintelis „Trentemøller“ šou Lietuvoje

Spalio 20 d. (Vilnius)

Žinomas danų indie ir elektroninės muzikos grupė „Trentemøller“ spalio 20 dieną Vilniuje surengs vienintelį savo koncertą Lietuvoje. Anderso Trentemollerio įkurta grupė pasirodys menų fabrike „Loftas“, kur pristatys europinio „Memoria“ turo programą. Grupę sudaro islandė solo atlikėja Disa Jakobs, muzikos projekto „2nd Blood“ lyderis Silas Tinglefas, grupės „Sleep Party People“ muzikantas Brianas Batzas, gitaristas Jacobas Haubjergas ir pats Andersas Trentemølleris.

Hamburgo simfoninio orkestro pasirodymas

Spalio 24 d. (Vilnius)

Mėnesio pabaigoje išskirtiniam koncertui į Lietuvą atvyksta Europos ir pasaulio orkestrų elitui priklausantis Hamburgo simfoninis orkestras. Beveik septynis dešimtmečius gyvuojantis orkestras spalio 24-ąją Vilnių pavers viena iš Europos muzikinių sostinių. Koncertui diriguos vienas žymiausių šių laikų dirigentų Sylvainas Cambrelingas, o kartu su orkestru atvyks ir pasaulinio garso pianistas Pierre-Laurent Aimardas. Pasirodymas vyks praėjusiais metais naujai įrengtoje Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertų salėje.

Šokių muzikos šou: „Cascada, „Basshunter“, „Vengaboys“ ir „2 Unlimited“

Spalio 25 d. (Klaipėda) ir 26 d. (Kaunas)

Šį rudenį Kauno ir Klaipėdos arenas sudrebins ketverias eurodance šokių muzikos stiliaus legendas suvienisiantis „Super Show“. Pirmą kartą Lietuvą aplankys vokiečių grupė „Cascada“ ir švedų šokių muzikos žvaigždė „Basshunter“. Nors jau vien šių atlikėjų hitų užtektų bent dviem puikiems šou – tai dar ne viskas. Kartu su 2000-ųjų žvaigždėmis ant scenos žengs ir puikiai žinomos 1990-ųjų muzikos grupės „2Unlimited“ ir „Vengaboys“. Trankūs šokių muzikos šou vyks spalio 25 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje ir spalio 26 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Nepamirštamas vakarėlis su Fedde Le Grand

Spalio 25 d. (Kaunas)

Mėnesio pabaigoje Kauną aplankys vienas ryškiausių house muzikos žanro atstovų Fedde Le Grand, kuris net dešimtmetį laikosi prestižinio „DJ Mag Top 100“ įtakingiausių didžėjų sąrašo 30-tuke. Nyderlandų muzikos žvaigždė spalio 25 dieną surengs įspūdingą šou Kauno sporto halėje, kur skambės tokie pasaulio melomanus pavergę hitai, kaip „Put Your Hands Up For Detroit“, „Rhythm Of The Night“ ar „Let Me Think About It“. „Kauno sporto halė yra dar viena erdvė, kurią tokio lygio atlikėjai dar tik atranda. Ruošiame įsimintiną vakarą, kurio metu Kaune visi kartu nusikelsime į aukščiausio lygio pasirodymą“, – teigia renginio organizatoriai.

„The World of Hans Zimmer – A New Dimension“

Spalio 26 d. (Vilnius)

Spalio pabaigoje Lietuvą pirmą kartą aplankys bene žymiausio kino garso takelių kūrėjo pasaulyje Hanso Zimmerio muzikinis projektas „The World of Hans Zimmer“. Spalio 26 dieną Vilniaus „Twinsbet“ arenoje vyksiančio renginio metu kompozitoriaus muziką iš žymiausių Holivudo filmų atliks 100 muzikantų simfoninis orkestras ir pasaulinio garso solistai. Per savo karjerą keturis „Grammy“, du Auksinius gaublius, du Oskarus ir „Classical BRIT“ apdovanojimą laimėjusio H. Zimmerio kurtais garso takeliais žavisi visas pasaulis, o filmai, kuriems jis rašė muziką – vieni sėkmingiausių kūrinių pastarųjų trijų dešimtmečių kino istorijoje. Tarp jų – „Gladiatorius“, „Karibų piratai“, „Kopa“, „Liūtas karalius“ ar „Tamsos riteris“. Paskubėkite, nes bilietų į koncertą – beveik neliko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją