Penktadienio vakarą pasirodžiusi islandų grupė „Kaleo“ sulaukė išskirtinio gerbėjų dėmesio, o pasirodymas buvo palydėtas nevaldomais fanų šūkiais. Dar didesnę festivalio lankytojų nuostabą sukėlė iškart po pasirodymo prie įėjimo susirinkę lietuviai.

Daugiau nei 200 lietuvių, iš anksto susitarę uždaroje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje, susirinko tam, kad 21 val. Lietuvos laiku sugiedotų Tautišką giesmę. Tai nustebino ne vien pačius festivalio šeimininkus lenkus, bet ir kitus gerbėjus. Sužinoję, jog būtent šią valandą visame pasaulyje giedamas Lietuvos himnas taip minint Valstybės dieną, jie sveikino lietuvius su švente ir žavėjosi idėja, kad Himnas sujungia visus tautiečius bet kurioje pasaulio vietoje.

Iš karto po Tautiškos giesmės repo gerbėjai jau rinkosi prie scenos, norėdami išvysti amerikiečių reperį „Young Thug“. Šis atlikėjas savo pasirodymuose gerbėjus nuolat žavi ne tik išskirtiniu vokalu, bet ir sceniniu įvaizdžiu. Festivalis „Opener“ nebuvo išimtis.

Laukiamiausi vakaro svečiai daugeliui buvo britų grupė „Gorillaz“. Įsiaudrinę gerbėjai pasirodymo metu dar labiau įsisiūbavo po to, kai atlikėjai dalino fanams, esantiems šalia scenos, apkabinimus.

Rytoj festivalio gerbėjų laukia ne mažiau įdomi paskutinė diena su vienais laukiamiausių festivalio atlikėjų Bruno Mars, Post Malone ir kitais. Turėjęs įvykti „Glass Animals“ pasirodymas atšauktas.

„Labai atsiprašome, tačiau turime atšaukti pasirodymus „Opener“ ir „Mad Cool“ festivaliuose. Mielai to nedarytume, tačiau per pastarąsias porą dienų įvyko dalykų, kurie nepriklauso nuo mūsų. Labai atsiprašome visų, kurie ketino atvykti pasižiūrėti mūsų pasirodymų. Paprastai niekada neatšaukiame savo šou, nebent tam atsiranda būtinybė“, - gerbėjams žinutę siunčia „Glass Animals“.

Skaičiuojama, jog į festivalį Lenkijos Gdynios miesto pakraštyje susirinko beveik šimtas tūkstančių muzikos gerbėjų, o pats festivalis yra laikomas didžiausių rytų Europos muzikos festivaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)