Na, o šią vasariškais orais palepinusią dieną užbaigė jau tradicija tapusi grupės „Mood Sellers“ pučiamųjų instrumentų eisena ir masinė būgnų improvizacija „Drum2gether“.

Sostinės centre šeštadienį galima buvo išvysti ne tik muzikinių pasirodymų, bet ir mimos teatro, įvairių žanrų šokių. Smalsuoliai iš visų miestų užtvindė sostinės gatves.

Pasak renginio organizatorių, profesionalių muzikantų ir mėgėjų pasirodymai šiemet vyko 35-iuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, taip pat ir Jungtinėse Amerikos Valstijose – Ann Arboro miestelyje, Mičigano valstijoje. Be to, Gatvės muzikos diena šiemet grįžta ir į Ukrainos sostinę Kyjivą.

Vilniuje, kaip ir kasmet, Gatvės muzikos diena startavo vidurdienį ir tęsėsi iki 22.00 val. vakaro.

Uždaryti Gatvės muzikos dieną vilniečiai kviečiami Halės turgavietėje vykstančiose „dūzgėse“, kuriose skambės net trys scenos.

Šventė kasmet vyksta trečią gegužės šeštadienį. Ši tradicija prasidėjo dar 2007-aisiais, kai idėjos autorius muzikantas Andrius Mamontovas savo draugams išsiuntė elektroninį laišką ir pakvietė išeiti groti sostinės gatvėse.

Nuo to laiko idėja taip išpopuliarėjo, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet jau ir tarptautine tradicija.

Gatvės muzikos diena vyksta daugybėje miestų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – sąrašas pildosi nuolat. Šventę ankstesniais metais savarankiškai organizavo: Latvija, Armėnija, Gruzija, Olandija, Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Baltarusija ir Airija. Lietuvių bendruomenės analogišką renginį surengė Kopenhagoje, Sicilijoje, Paryžiuje, Punske, Los Andžele, Taline, Jorke, Notingeme, Barnslėjuje, Konektikute, Bergene, Insbruke ir Londone.