„Mes ateisime gražūs ir šventiniai. Koncerto išvakarėse jaudinsimės ir skubėsime, ieškosime geriausio įpakavimo kiekvienai dainai, spėliosime, ką girdėti tau labiausiai patiktų, kurios dainos reikia tavo protui, o kurios – širdžiai. Būsim geri šeimininkai, stengsimės pasirūpinti, kad niekam nieko netrūktų, o ir kartosim, kiek reikės“, – sako ji.

Dainininkė prisipažino, kad nuo pat akimirkos, kai internete išvydo atnaujintos Vilniaus LVSO salės nuotraukas, nekantriai laukė, kada galės ją išbandyti. Tokia proga pagaliau pasitaikys gruodžio 15 d. „Kai pamačiau salę po remonto, žandikaulis atvipo. Nors pastatas liko tas pats, tačiau nauja salė niekuo nebepriminė buvusios „kongresų“, kurioje yra tekę ne sykį pasirodyti. Tai ir mano koncertas bus kaip ta salė: iš principo pastatų niekas negriaus, grosim, ką žiūrovas myli, tačiau ir atsinaujinsim: bus negirdėtų, ką tik parašytų kūrinių“, – pasakojo Ieva.

Kauno VDU didžiojoje salėje „Gražus ir šventinis koncertas“ vyks antrąją Kalėdų dieną. „Tai miestas, kuriame gimiau, dar iki pernai Kaune turėjau senelius... Mano vaikystės viešėjimų, pramogų miestas. Antrąją Kalėdų dieną gi įprasta lankyti tolimesnius giminaičius: senelius, tetas ir dėdes, pusseseres ir pusbrolius. Man Kauno publika tarsi tokie giminės“, – sako Ieva.

„Klaipėdą atsimenu su šypsena iš pernai – koncertas vyko toje pat vietoje, tą pačią dieną. Netilpo visi norintys. Pamenu, keliavom į pajūrį labai gerai nusiteikę, atvykom į gražią, jaukią, mano muzikai idealiai tinkančią salę – Klaipėdos dramos teatrą. Šiemet gruodžio 30 d. kartosim tą ypatingą nuotaiką „Gražiame ir šventiškame koncerte“. Kartelė po pernai yra iškelta aukštai. Tikiuosi, visi susikibę ją peršoksim“, – sako dainininkė.

O Šiauliai, kur „Gražus ir šventinis koncertas“ vyks paskutinę metų dieną, dainininkės širdyje užima atskirą kertelę. „Tai mano namai. Čia užaugau, subrendau, parašiau pirmąsias dainas. Šiauliai pilni vietų, kur vyko pasimatymai, įsimintini įvykiai. Miestas susijęs su daug žmonių ir jautrių patirčių. Kai vykstu į Šiaulius, visada tarsi važiuoju į savo praeitį. Šiauliai – mano Achilo kulnas. Kartai nesuprantu, kuri aš ten koncertuoju: ar ta, kuriai jau 37, ar ta, kuriai vis dar 17? O dar jei pasivaidena, kad publikoje matau žmogų iš savo paauglystės... Būna ir širdies, ir balso suvirpėjimų, kurie kituose miestuose... niekada neįvyksta“, – prisipažino I. Narkutė.

Ieva Narkutė „Gražus ir šventinis koncertas“: gruodžio 15 d. Vilniuje, LVSO koncertų salėje, 26 d. – Kaune, VDU didžiojoje salėje, 30 d. – Klaipėdos dramos teatre, 31 d. – Šiaulių kultūros centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją