Jais trečiadienio vakarą tapo grupė „Johns Shower Band“ iš Vilniaus, konkurse dalyvavę jau antrus metus.

„Pirmas mūsų koncertas buvo „Garaže“. Šįkart sakėm – sudalyvausim paskutinį kartą ir daugiau konkursuose nedalyvausim!“, – su prizu rankoje pasakojo pirmos vietos nesitikėję konkurso nugalėtojai.

Antra vieta atiteko kolektyvui „Mėlyna“ iš Šakių, o trečiąją užėmė muzikantai iš Alytaus „Velvet“. Be konkurso nugalėtojų „Garažas“ padovanojo klausytojams ir galybę kitų šviežių muzikinių pažinčių. Nuo scenos savo idėjomis ir energija su publika dalinosi grupės „Plié“, „Kozmik Pacany“, „Sirupas“, „Augustas ir šeima“, „The Syres“.

Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, ilgiausią istoriją Lietuvoje turintis jaunų grupių konkursas šiemet vyko jau vienuoliktą kartą. Rengėjai pasakoja sulaukę apie šimto paraiškų. Iš jų ryškiausi pasirodė dvidešimt penki kūrėjai – jie ir buvo pakviesti šiemet išbandyti klubo „Tamsta“ scenos.

Kaip ir kasmet, už dalyvius balsavo ir juos vertino tiek žiūrovai, tiek profesionali komisija. Jos gretose finaliniame vakare buvo matyti daug kultūros ir muzikos pasaulio atstovų – Dovydas Bluvšteinas, Ore.lt redaktorius Domas Kunčinas, Tilto Namų festivalio organizatorė Gabrielė Tamutytė, vyriausybės atstovas Algis Sysas, atlikėjai Benas Aleksandravičius (ba.), Giedrius Nakas, Arnoldas Lukošius, Girmantė Vaitkutė, Šarūnas Mačulis („Poliarizuoti stiklai“), Tautvydas Augustinas („Baltasis kiras“) ir kiti.

Mylimiausi publikos ir komisijos muzikantai be ovacijų pelnė ir gausybę vertingų prizų.

Daug emocijų, jaudulio ir atradimų kasmet suteikiantis konkursas, pasak „Garažo“ organizatorių – vienas svarbiausių metų renginių. „Konkurso tikslas ne konkuruoti, o kurti, mylėti muziką ir atrasti save kaip kūrėją. Tai ką atrasi čia - skambės amžinai“, – įsitikinusi „Tamsta“ komanda.

Apie pergales muzikoje, o ne konkurse, vakaro metu dalyviams pasakojo ir komisijos nariai. Įdomu ir tai, jog sėkmę „Garaže“ yra išbandžiusios, nors kai kurios jų – ir be apdovanojimų likusios, tačiau dabar gerai žinomos grupės „Garbanotas“, „ba.“, „jauti“, „Solo Ansamblis“, „Egomašina“, „Abudu“, „Flash Voyage“, „Timid Kooky“, „Pilnatys“, „Liūdni slibinai“, „Jama & W“.

Daug emocijų, jaudulio ir atradimų kasmet suteikiantis konkursas, pasak „Garažo“ organizatorių – vienas svarbiausių metų renginių. „Tai, ką atrandame čia, skamba amžinai“, – įsitikinusi „Tamsta“ komanda.

Konkurso tikslas ne konkuruoti, o kurti, mylėti muziką ir atrasti save kaip kūrėją.