Publika linksminosi dar iki pagrindinio vakaro pasirodymo pradžios

Į sostinės Vingio parką populiarusis „Leon Somov & Jazzu“ duetas penktadienį pritraukė minias gerbėjų. Vieną vienintelį koncertą publikai padovanoję atlikėjai čia sukūrė nepamirštamą vakarą, kurio metu skambėjo populiariausios grupės dainos, o publika šoko ir dainavo kartu.

Vakarėlio pradžią scenoje užvaldė Justas Kulikauskas, žinomas kaip „Future Cello“. Meistriškai instrumentą valdantis muzikos prodiuseris ir violončelės virtuozas žiūrovams padovanojo elektroninės muzikos šou.

„Leon Somov & Jazzu“ koncertas „One Night Only“

Jau pirmosios renginio akimirkos neleido atitraukti dėmesio nuo pasirinktų technologinių sprendimų. Dar prieš renginį organizatoriai tvirtino, kad kai kurie jų pirmą kartą naudojami ne tik Vingio parke, bet ir Baltijos šalyse.

Vieną vienintelį „Leon Somov & Jazzu“ šou vėliau tęsė didžėjus Liudas Lazauskas-Roe Deers, žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Dar net neprasidėjus pagrindiniam vakaro pasirodymui, publika jau įsidrąsino linksmintis drauge.

Klausytojų širdis pavergė nuo pat pirmosios dainos akordų

Pirmuosius elektroninės muzikos prodiuserio Leono Somovo ir atlikėjos Justės Arlauskaitės žingsnius scenoje gerbėjai sutiko šiltomis ovacijomis. Jau nuo pat pirmų akimirkų publika pademonstravo, kaip stipriai ji buvo išsiilgusi dueto dainų gyvo skambesio.

Tiesa, nors ir Vilniuje dangus šį vakarą prapliupo lietumi, tai ištikimiausių „Leon Somov & Jazzu“ gerbėjų neišgąsdino, o pati Jazzu kvietė tiesiog mėgautis, gyventi akimirkoje ir švęsti drauge.

„Mes kažkaip turime išgyventi šitą lietų kartu. Ką aš daryčiau? Nusirengčiau ir šokčiau“, – juokėsi atlikėja.

„Leon Somov & Jazzu“ koncertas „One Night Only“

Koncerto metu nuskambėjo dueto gerbėjams iki skausmo gerai žinomi kūriniai, tokie kaip populiarusis grupės hitas „Lower Than The Ground“, „Muzika tu“, „Nieko apie mus“, „Aš žinau, ko tu nori“, „Po mano oda“ ir daugybė kitų.

Užminė mįslę apie ateities planus

Scenoje duetas atliko ir patį naujausią savo kūrinį „Džiunglių tamsoj“. J. Arlauskaitė-Jazzu prasitarė, kad ši daina jai kelia ypatingus jausmus.

„Per šitą dainą aš visada noriu važiuoti prie jūros ir mylėtis“, – sakė ji.

Tiesa, prieš atlikdami šį kūrinį, „Leon Somov & Jazzu“ gerbėjams užminė mįslę ir apie ateities planus.

„Leonai, ar tai paskutinė mūsų daina? Kaip ir paskutinis koncertas?“, – klausė Jazzu.

„Tai naujausia daina, bet ne paskutinė. Mes dar turime visokių planų“, – atsakė Leon Somov.

„Leon Somov & Jazzu“ koncertas „One Night Only“

Sentimentalumų kupino vakaro eigoje J. Arlauskaitė-Jazzu taip pat teigė, kad dainomis vaikščioti po senus prisiminimus – ne taip jau lengva.

„Nėra lengva, bet gera. Yra daina, be kurios aš neįsivaizduoju mūsų su Leonu dueto gyvenimo. Tokio spalvingo gyvenimo“, – sakė ji.

Tai – daina „Song about love“. Ją žymiajam duetui atlikti scenoje padėjo Lietuvos džiazmenas, virtuoziškas trimitininkas Valerijus Ramoška.

Į sceną sugrįžo paminėti kūrybos dvidešimtmečio

Vakarui einant į pabaigą, „Leon Somov & Jazzu“ daugybę kartų dėkojo publikai už buvimą kartu ir ilgus metus skleidžiamą palaikymą.

„Noriu padėkoti, kad neišsigandote lietaus ir, kad man nereikėjo skambinti Dievui, kad jis jį išjungtų“, – juokavo atlikėja.

„Delfi“ primena, kad duetas „Leon Somov & Jazzu“ apie bendros kūrybos pertrauką gerbėjams pranešė dar 2017 metais. Išsiskyrimą vainikavo 2018 metų pradžioje po didžiausias šalies arenas nuvilnijęs atsisveikinimo turas „Game Over“, o šį vakarą duetas į sceną sugrįžo su šou „One Night Only“.

Bendrais kūrybos metais „Leon Somov & Jazzu“ išleido 7 studijinius albumus, surengė daugybę įspūdingų pasirodymų Lietuvoje ir užsienyje bei per visą kūrybinį laiką kartu pelnė net 10 statulėlių Lietuvos muzikos asociacijos metų apdovanojimuose.

Daugiau renginio akimirkų – galerijoje: