„Nepriklausomai nuo vietos – ar tai būtų apkasai, mūšio laukai, Ukrainos miestai ir kaimai, ar laikina viešnagė užsienyje – visų mūsų širdys plaka vieningai, pabrėždamos mūsų bendrumą ir tarpusavio ryšį. Ši daina skirta suvienyti viso pasaulio ukrainiečius per bendrą dainavimą ir tapti socialine iniciatyva, rodančia, kad visi esame kartu“. – dalinasi Maryna.

Būdama Ukrainoje, Maryna aktyviai gyveno muzikinį gyvenimą, dirbo vokalo mokytoja savo studijoje Odesoje, vedė atviro vokalinio dialogo sesijas, koncertavo atlikdama ukrainiečių dainas.

Lietuvoje Maryna tęsia savo meninę veiklą – dažnai koncertuoja, dalyvauja įvairiuose renginiuose, skirtuose palaikyti Ukrainai. Aktyviai koncertuojanti atlikėja pastebi ir jaučia, kaip jos atliekama muzika padeda taututiečiams.

„Muzika turi ypatingą galią – tiems, kurie randa save svetimoje šalyje, ji tarnauja kaip siūlas, kuris sujungia, sustiprina ryšį ir tikėjimą. Kiekvienas koncerte arba mitinge dalyvaujantis žmogus gali išgyventi savo intymiausius jausmus, susijusius su gimtuoju namu“, – sako atlikėja.

Marynai įkvėpimo šaltiniu tapo bendradarbiavimas su Lietuvos muzikantu Michail Levin. Įdomus faktas yra tai kad 2017 m. grupės „Fusedmarc“ ir muzikanto kartu sukurta daina „Rain of revolution“ atstovavo Lietuvą Eurovizijos konkurse Kijeve. Michailas neslepia jog jaučia tam tikrą simbolizmą ir ypatingą ryšį su ukrainiečių tauta ir jos žmonėmis.

„Parašęs muziką, Michailas man atsiuntė demo versiją ir pasakė, jog jaučia kad ši daina turi būti atliekama ukrainiečių kalba. Tekstas man gimė akimirksniu, per kelias valandas. Tai buvo mano jausmų atspindys", – dalinasi Maryna.


Prasidėjus dainos klipo kūrybiniam procesui, prie jo prisijungė daugiau nei 60 dalyvių tiek Ukrainoje, tiek įvairiose Europos šalyse. Lietuvos muzikantai Gina Shee ir Denis Zujev prisidėjo prie dainos aranžuotės ir garso įrašo, Marynos vyras Timur Pilipenko surežisavo dainos video klipą. Kuriant dainos įrašą, dalyvavo tokie muzikiniai kolektyvai, kaip Zrazkovy vaikų muzikinis teatras „Charivny Mist“ iš Dniepro miesto, Vilniaus ukrainiečių-lietuvių mokyklos vokalinė grupė „Gravitas“, vadovaujama Olgos Dovgan, Svesos gyvenvietės, Sumų krašto menų mokyklos mokinės, vadovaujamos Svetlanos Kovalevos, vokalinis ansamblis „Mrija“ prie Vilniaus Ukrainos Centro, vadovaujamas Aleksandros Vasiliauskos, vaikai, dainų teatro „Aura“ nariai iš Dniepro miesto, vadovaujami Dianos Deriabinos, Ukrainiečių folkloro ansamblis „Kalina“ iš Visagino. Iraše galite girdėti ir Ukrainos muzikanto bei kario, Jegor Kazachenko balsą. Vyras, būdamas mūšio lauke, įrašė ir atsiuntė Marynai savo vokalinę partiją.

„Širdys plaka sinchroniškai“ – mus visus vienijanti daina, kviečianti palaikyti ryšį su tėvyne ir palaikyti ukrainiečių kultūrą, nesvarbu, kur esi. Su Michailu esame dėkingi kiekvienam, kas prisidėjo prie šios dainos, visiems, kas kovoja už Ukrainos laisvę, kas palaiko, teikia paramą ir kurių širdys plaka sinchrone“ – dalinasi atlikėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją