26 metų atlikėja, džiaugdamasi savo pergale „Lietuvos dainų dešimtuke”, neslėpė jau galvojanti apie kitų metų „Euroviziją”.

„Atrankose dalyvavau jau keturis kartus. Kiekvienais metais vis kylu aukštyn ir manau, kad ateis laikas, kai būsiu pirma. Dalyvausiu, kol laimėsiu”, – ryžtingai nusiteikusi kalbėjo Aistė.

Dainininkė prasitarė, kad jau planuoja savo naują pasirodymą. „Jis bus žymiai įdomesnis ir ne toks popsiškas kaip iki šiol. Aš visą laiką norėjau dainuoti roką”, – intrigavo A.Pilvelytė.

Laimėtą didįjį prizą ji žada investuoti į muziką. Šiuo metu Aistė įrašinėja naują albumą.

Kreivi žvilgsniai. Apie naują albumą galvoja ir Robertas Kupstas su Rasa Kaušiūte, kuriems žiūrovai skyrė tik 11 balsų mažiau negu A.Pilvelytei. Tačiau jųdviejų duetą netrukus išskirs Atlanto vandenynas.

Robertas jau kraunasi lagaminus ir rugpjūtį ruošiasi grįžti į Ameriką. Tačiau jis tikina rasiąs būdą pasinaudoti kartu su Rasa laimėtu prizu.

Džiaugdamasi žiūrovų įvertinimu R.Kaušiūtė jau galvoja apie bendrą projektą su A.Pilvelyte. Atlikėjos kartu ruošis koncertui Juodkrantėje.

Į nugalėtojų trejetuką įsiveržusios grupės „Aliukai” narė Silvija Kairienė sakė, kad rezultatas nudžiugino, tačiau grupė tikėjosi dar aukštesnės vietos.

Tiesa, moteris prisipažino, kad koncerto metu jautė kai kurių dalyvių kreivus žvilgsnius. „Lietuvoje yra nesveika konkurencija. Galbūt jaunimas dar nemoka pralaimėti. Muzika yra gražus dalykas, tai kam tie negražūs žvilgsniai”, – retoriškai klausė ji.

Ženkliukas išdavikas. Tik pusė finalininkų dainavo gyvai. „Raketa”, „Aliukai”, „Nasa”, „69 danguje” ir „Milana” tik kraipėsi pagal fonogramą. Silvija iš „Aliukų” teisinosi, kad kolega labai stipriai persišaldė koncertuodamas Šilutėje, todėl dainuoti „Skėčio” gyvai grupė esą negalėjusi.

Jonas Vilimas pabrėžė, kad grupėms leidžiama dainuoti pagal fonogramą, tačiau žiūrovai apie tai įspėjami specialiu ženkliuku.

„Būna, kad kai kurie atlikėjai nervinasi ir prašo transliacijos metu uždėti šį ženkliuką, tačiau mes griežtai atsisakome, jei negroja gyvai”, – aiškino J.Vilimas.

Laidos prodiuseris po finalo sakė esąs patenkintas balsavimo rezultatais, tačiau prisipažino sirgęs už Rūtą Ščiogolevaitę ir Rositą Čivilytę.

Finalo aritmetika. Laimėtojai tarpusavyje pasidalijo jiems įsteigtus prizus – 100, 50 ir 20 tūkstančių litų vertės čekius.

Tačiau realiai jų kišenes papildys sumos be vieno nulio – Aistei skirtas 10 tūkst., Rasai ir Robertui 5 tūkst., o „Aliukams” – 2 tūkst. litų piniginiai prizai. Likusią sumą atlikėjai gaus LTV paslaugomis – reklama bei eterio laiku.

Paskutinę vietą užėmusi grupė „Arbata” buvo apdovanota metalo laužu, kuris liko iš laidos redaktoriaus Žygio Povilaičio mamos automobilio.

„Mašina turėjo būti atiduota į sąvartyną, bet prieš tai nutarėme užvežti į laidą. Kiek žinau, ją atvežė su pažįstamu policininku, nes automobilis buvo jau išregistruotas ir be numerių”, – pasakojo J. Vilimas.