Nors grupės ištakos siekia net 1998 m., oficialiai „Dalriada“ gimimo metais vadina 2003-iuosiu, kuomet prie grupės įkūrėjų prisijungė vokalistė Laura ir būgnininkas Tadeuszas. Tais metais grupė užfiksavo pirmuosius kūrinius demo juostoje „A walesi bárdok“.

Nuo pat kūrybos pradžios „Dalriada“ kryptingai žengė klasikinio heavy/power metalo keliu, savo muziką praturtindami Vengrijos ir keltų folkloro elementais. Etninį skambesį vengrai išgauna naudodami senovinius autentiškus muzikos instrumentus, įkvėpimo lyrikai semiasi iš savo tautos senovinių pasakojimų, legendų, folkloro. Tai, kad visi kūriniai atliekami skambia vengrų kalba, tik dar labiau išskiria grupę iš kitų panašaus žanro atlikėjų.

Produktyvi grupė yra išleidusi 7 albumus. Grupės populiarumas išryškėjo 2008 m. išleidus penktąjį komandos albumą „Arany“, kuris Vengrijos įrašų kompanijos „Mahasz“ reitinguose užkopė į 2 vietą.

Stiprių koncertinių agentūrų globojama „Dalriada“ pastaraisiais metais aktyviai koncertuoja, svečiuojasi garsiuose įvairių šalių festivaliuose, koncertiniuose turuose po Europą keliavo su tokiomis grupėmis kaip „Arkona“ ir „Darkest Era“.

Paskutiniai vengrų albumai „Ígéret“, „Napisten hava“ bei vaizdo klipas „A Dudás“ yra plačiai žinomi ir mėgiami folkmetalio gerbėjų visame pasaulyje.

Koncertas „Kilkim Žaibu 16“ festivalyje bus pirmasis „Dalriada“ pasirodymas Baltijos krašte. Ruoškitės šokiams, siautuliui ir linksmybėms!

Taip pat festivalyje savo dalyvavimą jau yra patvirtinę šie atlikėjai:

„Triptykon“ – aukščiausios prabos metalo ekspertai iš Šveicarijos;
„King of Asgard“ – viking metalo veteranai iš Švedijos;
„Legion of the Damned“ – death thrash metalo triukšmadariai iš Olandijos;
„Bölzer“ – unikalaus metalo kūrėjai iš Šveicarijos;
„Turmion Kätilöt“ – industrinio metalo patrakėliai iš Suomijos;
„Auli“ – dūdmaišių ir būgnų grupė iš Latvijos;
„Neglected Fields“ – garsios death metalo grupės iš Latvijos atgimimas;
„Angis“ – pagoniško Lietuvos metalo pionierių grįžimas į sceną;
„Raventale“ – melodingo metalo skleidėjai iš Ukrainos;
„Ūkanose“ – folk roko grupė iš Lietuvos.

Iš viso festivalyje bus apie 30 kolektyvų iš įvairių šalių. Apie juos pranešime vėliau, kai tik kviesti kolektyvai patvirtins savo dalyvavimą festivalyje.

Taip pat festivalyje galima bus susipažinti su archainiu folkloru, stebėti viduramžių kautynių demonstravimus, pasimokyti senovinių amatų, sudalyvauti įvairiose rungtyse ir žaidimuose, pajodinėti žirgais, paragauti gyvo tradicinio alus, įkvėpti nuostabaus gamtos grožio, žengti pažintiniais Žagarės ozo takais, pailsėti kempinge pušyne ir atrastų kitų pramogų bei visko, ko reikia išskirtiniam savaitgalio praleidimui gamtoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją