„Kiekvienas mano koncertas yra unikalus. Niekada nežinau, kas įvyks scenoje. Tai – tarsi gyva improvizacija, kurioje dalyvauja ir publika,“ – pasakoja atlikėjas. „Trokštu, kad žmonės jaustųsi dalimi mano pasaulio ir patirtų kažką ypatingo.“

Išgarsino provokuojantys vaizdo klipai

Tommy Cashas yra estų reperis, menininkas ir performanso kūrėjas, žinomas dėl savo unikalios muzikos, provokuojančių vaizdo klipų ir ekscentriško stiliaus. Jis derina įvairius muzikinius stilius, įskaitant hiphopą, trapą, elektroninę muziką ir net popmuzikos elementus. O jo muzikiniai vaizdo klipai yra kupini simbolizmo, ironijos ir humoro.

Žymiausias Tommy Casho singlas „Little Molly“:

Jis neslepia, kad savo žiūrovą jis provokuoja tyčia: „Iššaukdamas reakcijas noriu paskatinti žmones mąstyti,“ – sako Tommy Cashas. „Netikiu ribomis ir taisyklėmis. Menas turi būti laisvas ir neribojamas, kaip ir mūsų vaizduotė.“

Jo kūryboje dažnai galima rasti sarkastiškų ir kritiškų komentarų apie šiuolaikinę visuomenę: „Mano muzika atspindi pasaulį, kuriame gyvename – chaotišką, spalvingą ir pilną netikėtumų. Muzika man yra tarsi būdas išreikšti tai, ką žodžiais būtų sunku pasakyti“, – sako jis.

Rytų Europos avangardą garsina visame pasaulyje

Atrodo, kad Tommy Cashas sugeba ne tik pastebėti opias problemas šiuolaikinėje visuomenėje ir per muziką bei vaizdo klipus tėkšti jas tai pačiai visuomenei, tačiau jis puikiai pranašauja ir mados tendencijas. „GQ“ žurnalas jį yra netgi pavadinęs savotišku kultūros orakulu.

Paties Tommy Casho stilius dažnai apima ekscentriškus ir netradicinius drabužius, neįprastus šukuosenas ir ryškias spalvas, o bendra estetika dažnai primena avangardą. Būdamas iš Estijos, Tommy Cashas ir savo kūryboje, ir įvaizdyje naudoja istorinį Rytų Europos kontekstą, o tai jį išskiria iš kitų muzikos pasaulio provokatorių globaliu mastu.

„Esu iš Rytų Europos ir atstovauju Rytų Europai, todėl mano muzikoje ir vaizdo klipuose gausu šio regiono ir jos istorijos įtakos“, – patvirtina žymusis estas.

Naujausias jo vaizdo klipas „Tango“ su BBNO$:

Tommy Casho koncertai yra ne tik muzikos klausymo patirtis, bet ir vizualinis spektaklis. Jo pasirodymas Vilniuje rugpjūčio 1 d. – ypatinga proga dar kartą pamatyti šį unikalų atlikėją gyvai ir patirti kai ką ypatingo.