„Šiuo klipu norėjome priversti žmogų nusišypsoti ar nusijuokti, nes tada atsipalaiduoja ir atsiveria fizinis kūnas ir žmogus gali įsileisti prasmę“, – sako kamanių šilelio dueto nariai Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas.

Žmonių ryšį atskleisti per vaizdo skambutį įkvėpė kelionės ir mąstymas apie Covid pandemiją

Šis vaizdo klipas – Kamilės ir Manto vaizdo skambutis. „Tai visiškai do it yourself klipas, jį filmavome Palangoje ir Filipinuose – jo idėja gimė todėl, kad didžiąją metų dalį mes praleidome atskirai, daugiau laiko bendraudami internetu. Mantas daug keliavo, nes atrado naują aistrą – nardymą. Ši mintis, kad kartais tam tikras ryšys įmanomas tik virtualiai, gimdė idėją, kad vaizdo klipas apie tam tikrą žmonių ryšį galėtų būti puikiai atskleistas tiesiog per labai paprastą vaizdo skambutį. Ir po Covid’o laikų mes labai daug laiko su savo mylimais žmonėmis praleidžiame turėdami tokius online pokalbius. Juolab kad ir vaizdo skambutis taip pat kažkuria prasme yra bangos, tam tikros nesuprantamos bangos, kurios labai labai toli esančius žmones gali jungti“, – sako Kamilė.

Šio klipo operatoriai – patys Mantas ir Kamilė, kurie fiksavo vaizdus telefonu. Tuo tarpu klipo montavimu užsiėmė kamanių šilelio kolega ir bičiulis Benas Ąžuolas Šarka, kuris jau yra režisavęs grupės klipą „Myli“. Benas Ąžuolas Šarka yra žinomas dėl savo vizualinių sprendimų geriausioms Lietuvos alternatyvios muzikos grupėms, taip pat pop muzikos atlikėjams.

Vaizdai iš Filipinų, kur vyko freediving’o čempionatas

Iš Filipinų į klipą vaizdai nugulė ne šiaip sau – Mantas Zemleckas balandžio mėnesį ten dalyvavo freediving’o čempionate, kuriame pagerino Lietuvos vyrų rekordą nėrimo į gylį su plaukmenimis disciplinoje nunėręs 43 metrus.

„Banga“ irgi kalba apie nebijojimą nerti į gylį: „Ji klausia, kokia man prasmė skristi per jūrą, jei banga mane pasiims ir aš nuskęsiu? Ir kažkoks balsas atsako „nebijok, nes kai būsi dugne, tave man atsiųs“. Neaišku, kas tas kalbantysis yra, neaišku, apie ką tas susitikimas, bet panašu, kad apie patį gilumiškiausią susitikimą“, – sako atlikėjai.

Žiūrovai pasirinks – linksma vasariška daina ar penas apmąstymams

Kamanių šilelis vaizdo klipu savo dainai „Banga“ suteikė žaismingą formą, todėl klausytojams teikia galimybę šiuo kūriniu mėgautis ir kaip garso takeliu šią vasarą keliaujant prie jūros, ir susitapatinti su dainos žodžiais, mąstyti apie gyvenimo prasmę. „Kaip klausytojas nori klausyti, taip jis šią dainą ir gali girdėti – absoliučiai laisvai“, – priduria grupė.

Grupė kamanių šilelis 2023 metais M.A.M.A. apdovanojimuose buvo išrinkta metų alternatyviosios muzikos grupe, o Europavox Media 2023-ųjų spalį kamanių šilelį paskelbė mėnesio grupe.