Vaikinų grupę prieš koncertą apšildė duetas iš Lietuvos, praėjusiais metais geriausio metų proveržio apdovanojimą laimėjusi grupė – „Electronic I“. Jie susirinkusią publiką kerėjo elektroninės muzikos garsais.

„Esame kupini geriausių emocijų, jog „OneRepublic“ pasirinko būtent mus. Kadangi renkantis grupę didelę sprendimo dalį nulėmė ir klausytojų balsavimas, sužinojome, jog turime gerbėjų ir tarp roko muzikos mylėtojų“, – prieš koncertą džiaugėsi grupės „Electronic I“ vaikinai.

Ne kas dieną pasitaiko galimybė stovėti scenoje su didžiausiomis pasaulinio lygio muzikos žvaigždėmis, mums tai didžiulis įvertinimas. Programoje koncerto klausytojai galės išgirsti populiariausius mūsų kūrinius bei neseniai pristatytą kūrinį „Swing“. Jį gyvai atlikome tik keletą kartų, tad, galima sakyti, jog grupės „OneRepublic“ koncerte įvyks šio kūrinio tikroji premjera”, – sakė „Electronic I“.

Po jų pasirodymo scena buvo palikta pagrindinėms vakaro žvaigždėms. Kad netrukdomai būtų paruošta erdvė vaikinų pasirodymui, buvo nuleista visą sceną uždengusi balta drobė. Tačiau po kelių akimirkų ji nuo laikančių konstrukcijų atsikabino ir nukrito. Pakraipę galvas darbininkai visgi nusprendė ją prikabinti atgal.

Vos pasirodę scenoje dainininkai sudrebino Vilniaus „Siemens“ areną nuo pamatų – pasigirdo gerbėjų šūksniai, į dangų kilo gerbėjų rankos, nusileido milžiniška uždanga. Panašu, kad gerbėjų šie amerikiečių rokeriai turi kur kas daugiau nei spalio 6 d. Lietuvoje koncertą surengęs britas Jamesas Bluntas - žmonių į areną susirinko gerokai daugiau nei pastarojo koncerto metu. Organizatorių teigimu, išpirkti beveik visi bilietai.

„Tai mūsų pirmas kartas Lietuvoje. Tai labai graži vieta. Mylime jus. Iš tikrųjų“, – po pirmųjų poros kūrinių į publiką kreipėsi grupės lyderis Ryanas Tedderis.

Nuo pat pirmųjų akordų „OneRepublic“ susirinkusių melomanų ausis džiugino radijo stočių topus užkariavusiais hitais: skambėjo „Secrets“ ar „All the right moves“. Visiems žinomus kūrinius sausakimšoje arenoje susirinkę gerbėjai traukė iš visos širdies.

Po sceną it vijurkas sukęsis grupės lyderis kvietė gerbėjus dainuoti kartu, jo pasiūlymai buvo sutinkami garsiomis ovacijomis ir garsiai kartu traukiamomis dainomis. Savo dėkingumą iš kailio besineriančiai publikai R. Tedderis reiškė lietuviškai. „Ačiū“, – pirmadienio vakarą iš jo lūpų skambėjo ne kartą.

Antrosios koncerto dalies metu visi grupės nariai persikraustė į nedidelę sceną, įrengta tarp gerbėjų. Susėdę ant medinių taburečių muzikantai skambino gitaromis, pianinu skambino grupės lyderis. Užgrojus „Good Life“ ritmams uždanga nusileido, o gerbėjų širdis virpino ant jos besikeičiantys Vilniaus vaizdai, ganyklose besiganančios lietuviškos karvės. Atrodė, kad vaikinai iš tolimosios Amerikos koncertuoja ne sausakimšai arenai, o jaukiame Kolorado valstijos bare.

Jei K. Minogue koncerte netrūko akivaizdžiai nuobodžiaujančių ir skaičiuojančių minutes iki koncerto pabaigos, tai greičiausiai „OneRepublic“ gerbėjai meldė, kad šita fiesta nesibaigtų kuo ilgiau.

„Mums teko groti gal 50 ar 55 pasaulio šalyse. Mūsų visada klausdavo, kurioje šalyje yra geriausia publika. Visada turėjome atsakymą – Glazge, Škotijoje. Tačiau šiandien galime pasakyti, kad čia, Lietuvoje, Jūs esate geriausia publika pasaulyje. Mes mylime jus!“, – prieš paskutinį kūrinį į minią kreipėsi vokalistas. Po šio širdžiai mielo pareiškimo neliko abejonių – jie į Lietuvą tikrai sugrįš. Trumpai padėkoję dar kartą jie spruko į užkulisius.

Tačiau savo dievų lietuviai lengvai nepaleido – šaukdami reikalavo pakartojimo. Į sceną amerikiečiai grįžo su trenksmu – daužantis būgnams užgrojo „Love Runs Out“, išgręžęs paskutinius prakaito lašelius iš audringai šėlstančios minios.

Panašu, kad apie tokį šiltą priėmimą jie net nedrįso svajoti. Prieš paskutinį kūrinį nuskambėjo pažadas sugrįžti - su naujomis dainomis, ir nauju albumu. Nekyla abejonių, kad šį pirmadienio vakarą kokybiškos amerikietiškos muzikos gerbėjai prisimins dar ilgai. Tiek dėl muzikos lengvai pamišusių žmonių vienoje vietoje šiemet dar nebuvo susirinkę.

Kartu su „OneRepublic“, šiuo metu „The Native“ ture po JAV dalyvauja 35 techninio personalo darbuotojai, tuzinas vairuotojų, o prieš kiekvieną koncertą prie jų prisijungia dar keliasdešimt scenos darbininkų. Visa ši komanda pirmadienio rytą atvyko į Vilnių iš Lenkijos.

Grupės koncertinis turas yra skirtas pristatyti 2013 metų kovą pasirodžiusiam trečiajam ir kol kas geriausiai vertinamam „OneRepublic“ albumui „Native“. Pirmasis šio albumo singlas „If I Lose Myself“ ne vienos šalies tope atsidūrė tarp dešimties geriausių, o trečiasis singlas „Counting Stars“ tapo pačiu sėkmingiausiu grupės pastaraisiais metais pasauliui pristatytu singlu. Praeitą savaitę grupė pristatė dar vieną savo singlą – „Love Runs Out“, kuris iš karto sulaukė didelio dėmesio iš muzikos kritikų ir grupės fanų.

„The Native Tour“ gastroles grupė pradėjo praeitų metų balandį koncertais Europoje. Naujausią koncertinę programą grupė jau taip pat pristatė gerbėjams Š. Amerikoje, Azijoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Iš pradžių grupė per nepilnus dvejus gastrolių metus planavo surengti 169 koncertus, tačiau vien per pirmus dešimt mėnesių grupė koncertavo daugiau kaip 130 kartų, o 2014-ųjų etape taip pat jau paskelbta beveik 60 „OneRepublic“ koncertų ir tvarkaraštis nuolat pildomas.

„OneRepublic“ susibūrė 2003 metais ir yra viena iš po „Coldplay“ sekusių grupių bangos, kuriai būdingas jausmingas vyriškas vokalas. Iki šiol „OneRepublic“ ir „Coldplay“ neretai yra lyginamos, jų kūryboje įžvelgiama daug panašumų.

Įdomu tai, kad „OneRepublic“ buvo prodiuserių pastebėti socialiniame tinkle „MySpace“. Visgi, didelės sėkmės grupė sulaukė ir pasaulinį pripažinimą pelnė 2007 m., kai dienos šviesą išvydo jų debiutinis albumas „Dreaming Out Loud“ ir singlas „Apologize“. Pastarasis pakilo į pirmą topų vietą net 16-oje valstybių ir pelnė „OneRepublic“ „Grammy“ nominaciją. Ne mažiau sėkmingas buvo ir antrasis albumo singlas „Stop and Stare“. Antrasis grupės albumas „Waking Up“ grupės diskografiją papildė dar keletu sėkmingų kūrinių: „All the Right Moves“, „Secrets“, „Marchin On“ ir „Good Life“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)